Connect with us

Salubris: Investiții de 12 milioane euro în trei ani

Proiecte publice

Salubris: Investiții de 12 milioane euro în trei ani

Operatorul de salubritate a derulat în ultimii trei ani investiții de circa 12 milioane euro, potrivit directorului companiei, Cătălin Neculau. Investițiile au vizat în special înnoirea parcului auto și proiecte în domeniul digitalizării.

Pe partea de digitalizare, printre cele mai noi investiții ale Salubris se numără:

 • Sistem de monitorizare, în valoare de 1.202.308 lei, care cuprinde: aplicație GPS pentru autogunoiere, aplicație GPS pentru persoane, ecrane pentru monitorizarea punctelor gospodărești și activității de colectare a deșeurilor prin sisteme video amplasate pe autogunoiere (40 de bucăți), sistem de monitorizare a punctelor gospodărești și autogunoierelor compus din 240 de camere video, inclusiv un server pentru stocarea imaginilor. Sistemul este completat de personalul de monitorizare (trei angajați), un mecanism de preluare și prelucrare a comenzilor și reclamațiilor, încheierea unui protocol cu Poliția Locală pentru identificarea și sancționarea în timp real a persoanelor care depozitează necontrolat deșeurile și dispecerizarea pentru toate tipurile de deșeu.
 • 30 de pubele inteligente BigBelly și o aplicație pentru monitorizarea acestora, în valoare de 1.148.300 lei.
 • Hartă interactivă (disponibilă pe site-ul www.salubris.ro) pentru monitorizarea punctelor gospodărești și autogunoierelor prin GPS, în valoare de 32.702 lei.
 • Un sistem de monitorizare / colectare prin identificarea prin unde radio, în valoare de 114.404 lei.
 • Aplicația Route Planner pentru persoane juridice, în valoare de 22.109 lei, în vederea eficientizării consumului de resurse (combustibil și ore de lucru) prin definirea de rute inteligente și optimizate.
 • „Pubela deșteaptă”, care presupune monitorizarea gradului de încărcare a recipienților din punctele gospodărești pe fracții de deșeu.

„În urma digitalizării serviciilor de colectare și dispecerizare, SC Salubris SA a transmis către Poliția Locală Iași 92 sesizări pentru incidente identificate în perioada ianuarie – 31 mai 2021, în urma cărora au fost aplicate sancțiuni. De asemenea, în urma implementării acestor sisteme, compania noastră a reușit să reducă consumul de carburant utilizat cu circa 10% și să crească cu circa 50% numărul de locuri în care ajung zilnic mașinile de salubritate”, a declarat directorul SC Salubris SA, Cătălin Neculau.

Planurile Salubris SA pentru perioada următoare vizează:

 • modernizarea continuă a parcului auto prin achiziția de autovehicule Euro 6 și echipamente electrice;
 • intensificarea salubrizării mecanizate în municipiu (măturat mecanizat, stropire și spălare căi publice);
 • îmbunătățirea monitorizării și controlului activității de salubrizare a căilor publice prin utilizarea sistemului GPS la autovehiculele implicate și personalul aferent;
 • extinderea monitorizării sistemului de management al deșeurilor prin montarea de camere video la toate punctele de colectare;
 • continuarea implementării sistemului RFID (sistem de cititoare cu microcipuri) pentru identificarea tipului recipienților de colectare și a cantității și tipului de deșeu colectat;
 • extinderea programului Route Planner pentru gospodării individuale în vederea optimizării rutelor de transport și a minimizării consumului de energie.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top