Connect with us

SCHIȚE Cum se va dezvolta aeroportul?

Proiecte publice

SCHIȚE Cum se va dezvolta aeroportul?

Conducerea aerogării ieșene pare că s-a hotărât: modernizarea și extinderea aeroportului va fi făcută vizavi de actualele terminale, așa cum prevedea și studiul de fezabilitate întocmit acum mai mulți ani.

Directorul aerogării Cătălin Bulgariu a prezentat o serie de schițe și grafice care ilustrează planurile pe termen mediu și lung de dezvoltare, alături de situația existentă.

În ceea ce privește situația actuală, Iașul se află pe locul 4 în țară după traficul de pasageri în primele nouă luni ale anului, fiind depășit de Otopeni, Cluj și Timișoara. Anul trecut, Iașul era pe podium. Între timp, Timișoara a urcat din nou pe locul 3 cu un plus de circa 200.000 de pasageri.

[erată. Iașul nu s-a aflat niciodată pe locul 3 în țară ca număr de pasageri, ci a fost cel mult pe ultima poziție a podiumului dacă nu includem Otopeniul. Mulțumim George Țurcănașu pentru semnalarea acestei erori]

În cazul mișcărilor de aeronave, la Iași au fost înregistrate 9.541 mișcări, celelalte aeroporturi concurente având peste 10.000, Otopeniul conducând fără drept de apel cu aproape 100.000 de mișcări.

Directorul aerogării a vorbit despre necesitatea prelungirii pistei, la ambele capete, despre extinderea platformei și despre dezvoltarea pe partea de vest, pe terenul liber aflat vizavi de actualele terminale. O extindere în această zonă ar permite și conectarea aeroportului la viitoarea șosea de centură.

Puteți consulta mai jos schițele și graficele făcute publice de Aeroportul Iași:

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top