Connect with us

SCHIȚE Traseul final al drumului Uricani – Cicoarei – Nicolina, parte din centura Iașului

traseu centura iasi

Proiecte publice

SCHIȚE Traseul final al drumului Uricani – Cicoarei – Nicolina, parte din centura Iașului

Proiectanţii au stabilit traseul final al drumului Uricani – Cicoarei, sector care va avea patru benzi, faţă de două cât are restul centurii Iaşului, şi care face parte din aşa-numita „centură uşoară”, sau „mică”, a Iaşului.

Traseul are 8,1 km şi face legătura între sensul giratoriu de la Uricani cu şoseaua Nicolina, respectiv zona de lângă Crucea lui Ferentz. În Cicoarei, va fi realizată şi o penetraţie spre cartierul Dacia, iar viitorul pod peste Bahlui, finanţat în cadrul aceluiaşi proiect al centurii uşoare, va intersecta strada Strămoşilor în zona Bicaz.

Acesta este traseul – vezi aici imaginea la rezoluție mai mare

Sectorul de drum cuprins între Uricani (de la intersecţia cu varianta de trafic greu a Iaşului) şi până în Cicoarei va avea patru benzi de circulaţie. Acest tronson, de circa 5 km, este drum nou. În Cicoarei va fi o intersecţie giratorie: o direcţie va fi spre Dacia (600 metri, inclusiv podul, traseu cu două benzi), iar altă direcţie spre Nicolina în condiţiile modernizării străzilor Cicoarei şi Arh. I. Berindei, artere care asigură legătura cu zona de lângă Crucea lui Ferentz. Cele două străzi care se suprapun cu traseul centurii îşi vor păstra actuala configuraţie, în contextul în care proprietăţile private de-a lungul acestora nu permit o supralărgire.

Locul de unde pornește centura (girația de la Uricani)

Cealaltă alternativă de traseu presupunea, după zona Cicoarei, ca drumul să se suprapună pe str. Alexandru Bărbat şi str. Sofia Nădejde, dar varianta ar fi avut o lungime mai mare şi ar fi fost necesare şi exproprieri. În schimb, înainte de zona de case din Cicoarei, pe strada omonimă va fi realizată o intersecţie giratorie de unde se va desprine legătura spre Dacia, care va intersecta, în mai puţin de 100 metri, str. Alex. Bărbat. Traseul penetraţiei spre Dacia va continua prin zona de şes până pe str. Strămoşilor, de care va fi legat printr-un pod peste Bahlui. Podul se va afla pe direcţia actualei zone Bicaz din Dacia.

Zona unde breteaua care se desprinde din centură intersectează str. Strămoșilor printr-un pod peste Bahlui

În ceea ce priveşte licitaţia de execuţie a lucrărilor, un termen optimist pentru lansare este a doua parte a anului viitor, acest lucru în cazul în care vor fi asigurate fondurile necesare.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

To Top