Connect with us

Studiu: câți bani investesc românii pentru securizarea locuințelor

Utile

Studiu: câți bani investesc românii pentru securizarea locuințelor

Un studiu realizat de Spy Shop arată că, în 2020, s-a simțit o creștere acută a interesului față de securizarea locuințelor. Aproximativ 62% dintre români aleg un sistem integrat de securitate: supraveghere video și alarmă antiefracție. Totodată, 41% dintre români investesc între 1.000 și 2.000 lei pentru securitatea locuinței.

Conform studiului realizat de Spy Shop la care au răspuns 2.449 persoane, 61.8% dintre aceștia ar apela la o soluție mai complexă și doresc pentru securizarea casei atât un sistem de supraveghere video cât și un sistem de alarmă antiefracție. Acest lucru indică faptul că din ce în ce mai mult se pune preț pe o casă sigură și confortabilă din toate punctele de vedere.

Investind în ambele tipuri de sisteme, oamenii vor să fie siguri că sunt protejați cât mai bine în locuința lor. Cei mai mulți dintre aceștia fac această invetiție atunci când achiziționează o locuință nouă.

În privința bugetului alocat, 41% investesc între 1000 și 2000 lei pentru securitatea locuinței, în timp ce 26.3% au pregătit un buget de peste 2000 lei pentru aceste echipamente. În prețurile respective nu intră și instalarea produselor, acesta fiind un cost separt. De asemenea, prețurile sunt și în funcție de mărimea perimetrului care trebuie securizat, acesta fiind oarecum direct proporțional cu bugetul necesar.

Aproape două treimi locuiesc în mediul urban

Persoanele care locuiesc la oraș au mai mult interesc pentru instalarea echipamentelor de securitate. Aproximativ 64% dintre aceștia au instalat sau inteționează să achiziționeze un sistem de securitate pentru a-și proteja locuința. Pe de-o parte e de înțeles demersul lor deoarece în orașe sunt mai multe indicente neplăcute, cum ar fi furturile, tâlhăriile și intrările prin efracție în locuințe, dar și mai multți necunoscuți , devreme ce în mediul rural relațiile între vecini sunt mai apropiate, lucru ce ajută în preîntampinarea unor incidente de genul.

Capitala conduce în topul orașelor unde se achiziționează sisteme de securitate

Dacă vă așteptați ca bărbații să fie cei care se interesează și inițiază astfel de acțiuni pentru creșterea siguranței locuințelor și implicit a familiei, așa este, aveți dreptate. Proporția este de aproximativ 70 / 30 în favoarea lor și este oarecum de înțeles această diferență, atât din cauza tipului de produse cât și datorită împărțirii sarcinilor în gospodărie.

Județele care primează în topul comenzilor pentru astfel de exhipamente de securitate sunt și cele mai bine cotate din țară, atât după numărul locuitorilor cât și după media veniturilor acestora, iar top 5 arată așa: București, Timiș, Cluj, Iași, Brașov.

Chestionarul a fost realizat în perioada 25 septembrie 2020 – 20 octombrie 2020 pe un eșantion de 2449 persoane, vizitatori ai site-ului www.spy-shop.ro.

Spy Shop este unul dintre principalele magazine online de sisteme de securitate și supraveghere video, înființat în anul 2009.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Utile

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top