Connect with us

Sute de ieșeni au semnat o petiție pentru amenajarea unui parc în zona Plopii fără Soț

Spații verzi

Sute de ieșeni au semnat o petiție pentru amenajarea unui parc în zona Plopii fără Soț

O petiție inițiată de un consilier local, prin care se solicită amenajarea unui parc în zona Plopii fără Soț a adunat peste 400 de semnături din partea ieșenilor. Unul dintre principalele motive invocate în petiție vizează dezvoltarea imobiliară alertă prin care trece zona Buciumului.

Petiția a fost inițiată de consilierul USR Răzvan Timofciuc, după ce acesta, la finalul anului trecut, a depus și un proiect de hotărâre de Consiliu Local în vederea demarării procedurii de achiziție a terenurilor necesare cu scopul final de a fi amenajat parcul.

Care sunt argumentele invocate în petiție:

  • Expansiunea imobiliară a cartierului Bucium: Cartierul Bucium este în plină expansiune imobiliară, însă lipsesc spațiile de promenadă și relaxare pentru ieșenii care rezidențiază aici.
  • Necesitatea unui spațiu de joacă pentru adolescenți: În prezent, adolescenții din cartier se joacă în zona spațiului de joacă pentru copii. Pe suprafața extinsă, s-ar putea amenaja și terenuri de sport cu acces gratuit.
  • Combaterea poluării: Terenul propus pentru parc este mărginit de o arteră de circulație foarte solicitantă, șos. Bucium, care generează poluare atmosferică și fonică. Construirea unui parc în această zonă ar contribui la reducerea acestor tipuri de poluare.

Potrivit consilierului USR, scopul petiției este de a aduna sprijin astfel încât proiectul de HCL depus la finalul anului trecut la Registratura Primăriei să ajungă să fie dezbătut și în plenul deliberativului local.

  • Textul integral al petiției poate fi consultat aici.
Imagine de la amplasament

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Spații verzi

To Top