Connect with us

Topul aeroporturilor din țară: Iașul este pe locul 4

La Iași au fost înregistrați peste 1,25 milioane de pasageri

Trafic

Topul aeroporturilor din țară: Iașul este pe locul 4

Aeroportul Iași a rămas și în anul 2018 în topul primelor aeroporturi din țară după traficul de călători. Conform unei centralizări a Asociației Aeroporturilor din România, Iașul a ocupat locul 4 cu un trafic de 1.256.640 de pasageri.

Primele cinci poziții în top, conform datelor asociației:

Traficul de pasageri din 2018 este un nou record pentru aerogara ieșeană: creșterea față de 2017 a fost de aproape 10% și de 43% față de 2016.

August a fost luna cea mai aglomerată din 2018 – aproximativ 143.000 de persoane au folosit serviciile Aeroportului Iași, creșterea fiind de 17% față de aceeași perioadă a anului anterior și de 32 de procente față de luna august a anului 2016.

În luna octombrie 2018, pentru a doua oară în istoria sa, Aeroportul Iași a atins pragul de un milion de pasageri, cu o lună mai devreme față de 2017.

Totodată, statisticile arată că a crescut inclusiv numărul de mișcări ale aeronavelor –  în 2018, pe Aeroportul Iași au fost înregistrate 12.749 de aterizări și decolări, cu peste 8% mai mult decât în 2017, în timp ce în luna decembrie au fost 990 de mișcări ale traficului aerian, cu aproape 10 procente mai multe comparativ cu aceeași lună a anului precedent. În anul care s-a încheiat au fost deservite rute spre 12 țări, existând legături directe cu 23 de destinații.

În plus, în 2018 a crescut numărul de rute noi. În primul semestru, regiunea Moldovei a fost din nou legată de Vestul țării, prin zboruri directe spre Cluj-Napoca și Timișoara, iar din iulie au fost introduse 8 (opt) noi zboruri externe din Iași spre: Cuneo și Verona, Eindhoven, Billund, Dortmund, Salonic, Paris (Beauvais) și Bruxelles (Charleroi), din octombrie devenind operabilă și cursa Iași-Liverpool. Oferta de rute a fost completată, în sezonul de vârf, de cursele charter spre destinații de vacanță: Antalya, Rodos, Corfu și Heraklion, crescând totodată frecvența zborurilor spre Munchen, Milano și Torino. Prima cursă sezonieră din Iași spre Hurghada (Egipt) va fi lansată în luna mai a acestui an.

Șefii aeroportului ieșean sunt optimiști: pentru anul 2019 ei estimează un trafic de peste 1,5 milioane de pasageri.

În prezent, de pe Aeroportul Internațional Iași sunt operate următoarele rute directe:

Cu TAROM: Londra (Luton), Tel Aviv, București, Cluj-Napoca și Timișoara;

Cu BLUE AIR: Barcelona, Paris (Beauvais), Londra (Luton), Roma (Fiumicino), Milano (Bergamo), Torino, Munchen, Bruxelles, Koln (Bonn) și București;

Cu WIZZ AIR: Milano (Bergamo), Roma (Ciampino), Veneția (Treviso), Catania, Bologna, Londra (Luton), Larnaca, Tel Aviv, Eindhoven, Billund, Dortmund, Paris (Beauvais), Bruxelles (Charleroi) și Liverpool;

Cu AUSTRIAN AIRLINES: Viena.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Trafic

To Top