Connect with us

Trei blocuri în Zona Industrială: 25 etaje, 115 metri înălțime

Halele din imagine vor fi demolate

Investiții private

Trei blocuri în Zona Industrială: 25 etaje, 115 metri înălțime

Cel mai înalt bloc din Iași, din afara centrului orașului, va fi construit în Zona Industrială. Proiectul Daily Group de la fostele hale Vinia a fost modificat, potrivit raportului de informare publicat de Primăria Iași, document care atestă încheierea etapei de consultare publică.

Anterior, proiectul prevedea un regim de înălțime maxim de 20 de etaje, cu o înălțime de 95 metri. Acum, regimul este cu două niveluri în subteran, parter, mezanin și 25 de etaje. În total, 27 niveluri supraterane. Regimul maxim este prevăzut pentru trei imobile.

Amplasamentul Daily Group – aproape 4 hectare

„Vecinii notificați nu au prezentat sesizări pentru propunerea de construire”, se arată în raportul de informare. Proiectul prevede birouri, locuințe și servicii conexe.

Proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) a fost afișat pe site-ul Primăriei în august 2018 și cuprindea următorii indicatori urbanistici: înălțime – 95 metri, regim – subsol, parter, mezanin și 20 etaje, procent de ocupare a terenului – 50% și coeficient de utilizare a terenului – 4.

În raportul de informare apar alți indicatori: înălțime – 115 metri, regim – două niveluri în subteran, parter, mezanin și 25 de etaje, POT – 40%, CUT – 4.

Modificarea a devenit publică pe 24 septembrie 2019, când, formal, Primăria a organizat o dezbatere publică.

În noua planșă publicată atunci apar peste 10 tronsoane de bloc, iar trei dintre acestea sunt cu 25 etaje, iar 4 cu 10 etaje.

Noua planșă urbanistică [septembrie 2019]

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top