Connect with us

Trei firme au depus oferte pentru proiectarea lucrărilor la pasajul Frumoasa

Proiecte publice

Trei firme au depus oferte pentru proiectarea lucrărilor la pasajul Frumoasa

Două firme din București și una din Iași au înaintat oferte la o licitație a Primăriei pentru proiectarea lucrărilor de modernizare la pasajul subteran pietonal Frumoasa. Este vorba despre Vio-Top SRL, Capital Vision SRL și, respectiv, Pod Proiect SRL. Valoarea estimată a contractului se ridică la peste 110.000 lei, fără TVA.

Inițial, la începutul acestui an, Primăria Iași anunța că, în 2020, va fi lansată licitația de proiectare și execuție a obiectivului, fiind vehiculată și o sumă alocată în bugetul local de 300.000 lei în acest sens. Suma este mult mai mică față de valoarea lucrărilor, dar introducerea acesteia în buget facilita lansarea licitației și, ulterior, urma să fie suplimentată.

În schimb, Primăria a lansat o procedură doar pentru proiectarea lucrărilor, contractul având o perioadă de implementare de 4 luni. Acest lucru înseamnă că, cel mai devreme, o licitație de execuție ar putea fi anunțată la începutul anului viitor.

În februarie 2020, Consiliul Local a aprobat indicatorii tehnico-economici ai investiției: 5 milioane lei, inclusiv TVA.

Lățimea părții pietonale a pasajului are aproape 5 metri, în timp ce lungimea acestuia este de 40 metri. Scările de acces au 30 metri lungime (pe str. Libertății) și 23 metri lungime (pe stradela Cetățuia).

Pasajul pietonal asigură subtraversarea pietonală a unui pachet de 3 linii de cale ferată, între cartierele Nicolina și Frumoasa.

Printre lucrările care vor fi executate se numără:

  • modernizarea structurii de rezistență a pasajului (placaj din piatră naturală pe toată lungimea și lățimea pasajului – pe tavan, pereți și podină, iluminat led, monitorizare video, sistem de colectare și dirijare a apelor pluviale)
  • reparații executate la nivelul camerei tehnice
  • modernizarea căilor de acces (iluminat led, monitorizare video, reparații scări și podini, placaj din piatră naturală, facilități pentru persoanele cu dizabilități, copertină pe fiecare rampă de acces)
  • reparații executate în exteriorul pasajului

Potrivit documentațiilor tehnice, modernizarea pasajului va asigura o durată de exploatare de circa 50 ani.

Continue Reading

Alte articole din categoria Proiecte publice

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top