Connect with us

Turnul cu 14 etaje de lângă Hotel Hampton a fost respins

Proiectul va fi rediscutat la București

Investiții private

Turnul cu 14 etaje de lângă Hotel Hampton a fost respins

Proiectul turnului cu 14 etaje propus în extinderea Centrului de afaceri „Moldova” Iași a fost respins de Comisia zonală de monumente istorice. Planul urbanistic zonal a fost inițiat de Inproiect SRL și prevede construirea unui imobil cu o înălțime de 60 metri lângă Hotelul Hampton (fostul Hotel Europa) în zona dinspre str. Elena Doamna.

Amplasamentul investiției:

Comisia zonală de monumente istorice a luat decizia acum câteva săptămâni. Din informațiile apix.ro, chiar dacă avizul dat este unul nefavorabil, proiectul încă are o șansă de a fi aprobat urmând să intre în dezbaterea Comisiei naționale de monumente istorice.

Proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) propus Primărie se intitulează extinderea Centrului de afaceri „Moldova” Iași. Noul imobil ar urma să fie construit pe latura nord-estică a terenului, partea de nord a clădirii fiind în dreptul str. Albă. Terenul este acum liber de construcții și este folosit ca parcare. Diminuarea locurilor de parcare ar urma să fie compensată cu parcări amenajate în subteran: noul turn va avea subsol, parter, două niveluri de mezanin și 14 etaje, înălțimea maximă propusă fiind de 60 metri.

Din planșa de reglementări urbanistice rezultă că actualele construcții vor fi cuplate cu noul turn printr-o altă clădire (subsol, parter, două niveluri mezanin) ce va fi ridicată în extinderea imobilului existent în spatele hotelului.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top