Connect with us

Un nou sens giratoriu pe centura Iașului

Girația va fi amenajată în zona intersecției str. Basarabia cu centura

Trafic

Un nou sens giratoriu pe centura Iașului

Primăria Miroslava va investi 1,2 milioane lei în amenajarea unui sens giratoriu în zona Delphi, la intersecția str. Basarabia cu șoseaua de centură. În acest sens, autoritatea locală a lansat deja o procedură de achiziție publică a lucrărilor de execuție.

Unde va fi amenajat sensul giratoriu:

Potrivit documentaţiei de atribuire, sensul giratoriu va avea iniţial trei intrări/ieşiri.

„În proiectarea intersecţiei s-a ţinut cont de extinderea acesteia cu încă o ramură, partea opusă a str. Basarabia, ramură necesară a fi realizată pentru accesul riveranilor din acea zonă. De asemenea, au fost evidenţiate şi drumurile colectoare ce deservesc proprietăţile de pe ambele părţi ale DN 28D. În proiectarea intersecţiei s-a ţinut cont şi de solicitările obiectivelor aflate în curs de avizare“, se arată în caietul de sarcini.

Sensul giratoriu va cuprinde un inel central materializat printr-o insulă denivelată circulară cu diametrul de 15 metri. Lucrările vor viza şi o supralărgire carosabilă.

„Pentru virajul la dreapta de la DN 18D către str. Basarabia se va realiza o bretea dedicată pentru virajul la dreapta. Lăţimea benzii este de 4 metri. La limita dintre insula centrală şi supralărgirea carosabilă, precum şi la limita dintre supralărgiri şi cale sunt prevăzute borduri prefabricate“, se mai arată în caietul de sarcini.

Ofertele la licitație vor fi deschise pe 16 martie.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Trafic

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top