Connect with us

VIDEO India: Două ansambluri de blocuri, fără autorizație, au fost demolate

Utile

VIDEO India: Două ansambluri de blocuri, fără autorizație, au fost demolate

În timp ce în România se dă undă verde intabulării construcțiilor fără autorizație, în India autoritățile au demolat două ansambluri de blocuri de lux care fuseseră construite cu nerespectarea normelor de mediu, scrie BBC.

Demolarea a fost decisă anul trecut de Curtea Supremă, după ce a fost demonstrat faptul că tronsoanele au fost construite fără a respecta regimul de protecție al zonei unde fuseseră ridicate (zonă de coastă). Mai precis, în zonă nici măcar nu era permisă construirea de clădiri noi.

Anul trecut, unul dintre apartamente s-a vândut cu 176.000 dolari. În schimb, despăgubirile pentru proprietari au fost stabilite la circa 35.000 dolari/apartament, conform presei locale din India, citată de BBC.

Clipul de mai jos cuprinde momentul în care este demolat unul dintre ansambluri (un bloc de 19 etaje cu 90 de apartamente), în această duminică fiind programată o nouă demolare (2 blocuri „zgârie-nori”).

În total, arată BBC, este vorba despre 343 de apartamente unde locuiau 2.000 de persoane. Demersul a fost descris de presă fiind unul dintre cele mai mari demolări care au fost făcute în India în ceea ce privește clădirile rezidențiale.

Citește mai multe pe BBC, mulțumim lui Ștefan Munteanu pentru că ne-a sesizat această știre.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Utile

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top