Connect with us

Zeci de proiecte urbanistice avizate de CJ în luna ianuarie

Utile

Zeci de proiecte urbanistice avizate de CJ în luna ianuarie

Consiliul Județean (CJ) a emis, în luna ianuarie 2018, circa 30 de acte urbanistice. Administrația județeană asigură eliberarea de autorizații de construire și certificate de urbanism pentru comune care nu au servicii de urbanism. Totodată, instituția acordă avize unice pentru planuri urbanistice zonale inițiate în municipiul Iași.

Dintre cele 29 de acte urbanistice, șapte au fost autorizații și au vizat construirea de locuințe (Ungheni, Horlești, Movileni), realizarea unei instalații de alimentare și distribuție GPL în Andrieșeni (Agralmixt SRL), extinderea sau întreținea de rețele electrice (Stolniceni – Prăjescu) și construirea unui atelier auto (Alexandru Ioan Cuza).

La nivel de certificate de urbanism, autoritatea locală din Gropnița a solicitat aviz pentru dezvoltarea unei infrastructuri sportive (fază studiu de fezabilitate), în timp ce, la Movileni, firma Golden SRL pregătește un proiect de modernizare și reabilitare a unei ferme de creștere a bovinelor, iar la Vlădeni va fi modernizat un drum sătesc. Totodată, în Miroslovești va fi modernizată o stație de sortare și o stație de concasare (Hidroston Construct SRL), în Strunga va fi amenajată o platformă de gunoi, iar în Roșcani se pregătește înființarea sistemului de alimentare cu apă și a rețelei de canalizare în satele comunei. În Șipote, autoritatea locală vrea modernizeze sediul primăriei, în timp ce, la Gropnița, va fi restaurată Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, iar în Coarnele Caprei va fi desființată școala generală nr. 2. Celelalte certificate de urbanism au vizat extinderi de rețele de utilități, construirea de locuințe și intrarea în legalitate a unor construcții.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Utile

To Top