Connect with us

Planul de mediu: rute ocolitoare, interzicere trafic greu și benzi unice CTP

Iașul este unul dintre cele mai poluate orașe din țară

Studii și analize

Planul de mediu: rute ocolitoare, interzicere trafic greu și benzi unice CTP

Municipalitatea ieșeană se pregătește să propună Consiliului Local (CL) aprobarea planului de îmbunătățire a calității aerului în orașul Iași. Recent, Agenția pentru Protecția Mediului (APM) a avizat favorabil documentul, după ce, anterior, planul a fost respins în mai multe rânduri.

Documentul cuprinde un set de măsuri menite să reducă din efectele poluării, Iașul fiind cel mai poluat oraș din țară, după București.

Printre cele mai importante măsuri se numără restricţionarea traficului greu, dezvoltarea de rute ocolitoare pentru transportul de marfă, benzi unice pentru transportul public, extinderea sau modernizarea de artere de circulaţie, realizarea de parcări, întreţinerea şi extinderea spaţiului verde şi salubrizarea eficientă a străzilor intens circulate.

În total, este vorba despre proiecte în valoare de peste 200 milioane euro, bani ce ar urma să fie alocați de la bugetul local și din fonduri europene. Perioada de implementare este 2018 – 2022.

În ceea ce privește proiectele urbanistice, planul de măsuri impune obligativitatea respectării managementului calității aerului în perimetrele șantierelor de construcții și a Regulamentului privind respectarea condițiilor de protecția mediului în timpul executării lucrărilor de construcții.

Apix.ro vă pune la dispoziție lista detaliată a proiectelor:

proiecte_plan_calitate_mediu

Puteți vedea lista proiectelor în format clasic .pdf AICI.

Coordonator al proiectului Apix.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat atât cu mass-media locale, cât și centrale.

Texte din arhiva categoriei Studii și analize

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

Studii și analize

Mișcări civice

To Top