Connect with us

Cum au mers afacerile celor mai cunoscuți constructori în 2017

Cifra de afaceri cumulată a cinci constructori: peste 300 milioane lei

Studii și analize

Cum au mers afacerile celor mai cunoscuți constructori în 2017

Constructorii ieșeni care au afaceri cu statul s-au descurcat cel mai bine în cursul anului trecut. Sub rezerva că nu au fost publicate încă toate bilanțurile contabile ale firmelor pe anul trecut, apix.ro a selectat cinci dintre cei mai cunoscuți constructori din Iași și vă prezintă statisticile aferente anului 2017. Este vorba despre Conest, Build Corp, Construcții Unu, Iasicon și Eky Sam. Facem precizarea (mai ales pentru acele surse media ce s-au obișnuit să preia informații de pe apix.ro fără citarea sursei) că textul de față nu reprezintă un top al constructorilor.

Te interesează viitorul traficului din Iași? Află despre perspectivele de dezvoltare ale circulației rutiere în zone precum Păcurari, Alexandru cel Bun, Dacia, Aviației, Moara de Vânt, Zona Industrială și Bularga

În total, cei cinci constructori selectați de către apix.ro au avut o cifră de afaceri cumulată de peste 300 milioane lei.

Demn de remarcat: o singură firmă a înregistrat o creștere la cifra de afaceri, în timp ce celelalte au avut scăderi de până la 75%.

Citește și Tot ce trebuie să știi despre autorizarea unei construcții la Iași

Citește și Iași: Certificatele de urbanism pot fi obținute electronic

Așa cum era de așteptat, cea mai mare cifră de afaceri a avut-o Conest, firmă care a câștigat aproape toate lucrările de amploare lansate în ultimii cel puțin cinci ani de către Primăria Iași. În prezent, Conest lucrează pe mai multe șantiere deschise de municipalitate și se apropie cu pași repezi în finalizarea proiectul imobiliar „Conest Grand Residence”, de lângă mall-ul din Tudor. În paralel, constructorul pregătește alte proiecte imobiliare.

Citește și Centre comerciale: Iașul domină topul tranzacțiilor pe 2017

În 2017, Conest a avut o cifră de afaceri de 127,2 mlioane lei, în creștere cu 30% față de anul 2016. Firma a avut un profit de aproape 1,4 milioane lei și un număr mediu de 329 angajați.

Dintre cei cinci constructori selectați, cel mai mare profit a fost înregistrat în cazul Build Corp: 15,9 milioane lei, la o cifră de afaceri de 96 milioane lei și un număr mediu de 72 de angajați.

Citește și Vânzările de apartamente au scăzut cu 32% la Iași

Eky Sam a avut anul trecut o cifră de afaceri de 45,8 milioane lei cu un profit de 1,02 milioane lei și un număr mediu de 161 de angajați.

O cifră de afaceri importantă a avut și Iasicon (29,1 milioane lei), dar, anul trecut, constructorul a înregistrat pierderi de 14,4 milioane lei. În 2016, la o cifră de afaceri de 117 milioane lei, Iasicon avea pierderi de 7,8 milioane lei. De remarcat scăderea cu nu mai puțin de 75% a cifrei de afaceri într-un singur an. Cifrele arată și o scădere semnificativă a numărului de angajați, de la 458 (2016) la 251 (2017).

Citește și Prețurile apartamentelor sunt cu 20% mai mici decât în 2008

Tot pierderi a înregistrat și Construcții Unu, respectiv de 1,9 milioane lei, în timp cifra de afaceri a scăzut, de asemenea semnficativ, cu 33% până la concurența sumei de 6,9 milioane lei. Construcții Unu a avut un număr mediu de 133 de angajați (tot în scădere față de 2016).

Apix.ro va reveni asupra afacerilor constructorilor din Iași în perioada următoare.

Tu știi în ce cartier stai? Află delimitarea corectă a cartierelor din Iași

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Studii și analize

To Top