Connect with us

Vânzările de apartamente au scăzut la Iași cu 32%

Scăderea se manifestă la nivel național

Tranzacții

Vânzările de apartamente au scăzut la Iași cu 32%

Luna iunie a adus o scădere semnificativă în vânzarea de apartamente. În județul Iași a fost înregistrată o scădere de aproape 32% față de luna iunie a anului 2017. Reducerea numărului de vânzări este o tendință la nivel de țară, dar, la nivel național, scăderea este de doar 19%.

Potrivit informațiilor furnizate de Autoritatea Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), consultate de apix.ro, în luna iunie s-au vândut în județul Iași un număr de 492 unități individuale. Spre diferență, în iunie 2017, numărul unităților vândute a fost de 720.

Tendința de scădere se manifestă la nivel național. Apix.ro a prelucrat datele publicate de ANCPI și reiese că scăderea vânzărilor a avut loc în 35 de județe și în municipiul București. Cea mai semnificativă scădere a fost înregistrată în județul Olt, respectiv aproape 70%. La nivelul național, Iașul ocupă locul 16, după procentul de scădere.

Dintre județele cu orașe reședință mari, la Cluj numărul vânzărilor a scăzut cu 45%, județul fiind urmat de Constanța (35%), Iași (32%), Prahova (30%), Timiș (8%) și Brașov (7%). În București, scăderea este de doar 2,2%, în timp ce în Călărași a fost înregistrat același număr de unități individuale vândute, iar în județele Vâlcea, Dâmbovița, Bistrița Năsăud, Brăila și Ilfov sunt creșteri.

La nivel național, scăderea globală a ajuns la 19% (de la 13.772 la 11.102 unități individuale).

În cifre, în luna iunie, cele mai multe unități au fost vândute în București (3.250), Capitala fiind urmată de județele Timiș (743), Brașov (664), Cluj (641), Ilfov (495), Iași (492), Constanța (469), Galați (257), Hunedoara (256) și Pravoha (248).

Scăderea înregistrată la nivel național în toate județele:

Vom reveni zilele următoare cu alte analize în baza datelor oferite de ANCPI.

 

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Tranzacții

To Top