Connect with us

Tranzacție eșuată: Wienerberger renunță la achiziția Brikston

Tranzacții

Tranzacție eșuată: Wienerberger renunță la achiziția Brikston

Wienerberger a renunțat la tranzacția prin care urma să preia producătorul român de cărămidă Brikston Construction Solutions, a anunțat profit.ro. Potrivit sursei citate, compania a trimis presei un comunicat prin care a arătat că abandonează planul privind achiziția Brikston și retrage cererea pe care a depus-o la Consiliul Concurenței.

La mijlocul lunii mai, Consiliul Concurenței a declanșat o investigație privind această tranzacție pentru a evalua efectele acesteia pe piața producerii și comercializării de cărămizi și blocuri ceramice din România.

În urma unei analize preliminare, Consiliul Concurenței a ajuns la concluzia că această tranzacție este susceptibilă să creeze obstacole semnificative în calea concurenței efective prin crearea unei poziții dominante pe piața producerii și comercializării de cărămizi și blocuri ceramice din România, ceea ce ar putea avea ca efect majorarea prețurilor, potrivit Agerpres.ro.

Wienerberger Sisteme de Cărămizi SRL, companie a Grupului Wienerberger, este prezentă în România, în principal, în sectorul producerii și comercializării de cărămizi și blocuri ceramice. Wienerberger Sisteme de Cărămizi SRL operează în România patru unități de producție de cărămizi și blocuri ceramice. Grupul Wienerberger este prezent în România și în domeniile țiglelor și accesoriilor ceramice pentru învelitori, pavajelor de beton, țevilor de plastic și de ceramică.

Brikston Construction Solutions SA, cu sediul la Iași, desfășoară, mai ales, activități de producere și comercializare de cărămizi și blocuri ceramice.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Tranzacții

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top