Connect with us

Un teren de 6,5 ha, lângă Fortus, a fost scos la mezat

Terenul este cel liber de construcții

Tranzacții

Un teren de 6,5 ha, lângă Fortus, a fost scos la mezat

O proprietate privată de 6,5 ha, aflată între Selgros și Fortus, a fost scoasă la vânzarea pentru suma de 5,2 milioane euro. Terenul se află în imediata vecinătate a zonei unde Primăria Iași vrea să amenajeze un parc industrial.

Citește și Primul ansamblu cu blocuri de 10 etaje de la Fortus va fi construit lângă Turnul de Apă

Amplasamentul terenului:

Citește și Bloc cu 10 etaje, în apropiere de Fortus

În anunțul publicat pe site-urile de specialitate se arată că terenul are un front stradal de 200 metri, fiind lângă activul „Sculărie” al fostului combinat Fortus, activ ce a intrat, recent, în proprietatea municipalității.

Citește și Primăria Iași a devenit proprietară pe 23,5 ha din incinta Fortus

Potrivit sursei citate, terenul se încadrează într-o subzonă destinată locuințelor colective mici și medii. Totodată, în anunț se invocă un plan urbanistic zonal cu un procent de ocupare a terenului de maximum 45%, un coeficient de utilizare a terenului egal cu 3 (raportul dintre suprafața desfășurată construită și parcelă) și un regim de înălțime a imobilelor de până la 10 etaje. Din informațiile apix.ro, un astfel de PUZ nu este aprobat, cel mai probabil proprietarul raportându-se la alte planuri urbanistice din zonă.

Citește și Top 5 terenuri din Iași scoase la vânzare

Există posibilitatea de racordare la toate utilitățile care se află la limita proprietății”, se precizează în anunț.

În zona Fortus, în ultimul an, au pornit mai multe proiecte imobiliare ce, încet-încet, „rup” din terenurile și halele ce au fost utilizate în activitatea industrială a fostului combinat. În general, dezvoltatorii aleg să construiască blocuri înalte, după cum apix.ro a mai scris în trecut.

Citește și Blocurile cu 11 etaje, de lângă Selgros, au fost aprobate în Consiliul Local

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Tranzacții

To Top