Connect with us

Apar primele blocuri, de până la 10 etaje, la Fortus

Vedere spre zona de construire dinspre fostul sediu Fortus

Investiții private

Apar primele blocuri, de până la 10 etaje, la Fortus

Primul ansamblu imobiliar din zona fostei platforme Fortus va fi construit lângă Turnul de Apă. Două persoane fizice (Constantin și Liliana Lăcătuș) au la dispoziție în acest sens o suprafață de teren de aproape 10.000 mp. Acestea au propus municipalității aprobarea unui plan urbanistic zonal.

Amplasamentul investiției:

Proiectul prevede construirea a șapte corpuri de clădire, conform planșei de reglementări urbanistice. Cel mai înalt imobil va avea subsol, parter și 10 etaje și este prevăzut în partea de nord a amplasamentului, spre Tehnopolis. De altfel, terenul studiat prin PUZ se află la doar câteva sute de metri de parcul științific și la circa 700 metri de fostul sediu administrativ al Fortus. „Lipit” de corpul de 10 etaje va fi un corp cu opt etaje. În partea de sud a amplasamentului, în spatele zonei de case care începe de la șos. Nicolina, sunt prevăzute trei imobile de 5, 6 și 7 etaje unite între ele cu două corpuri cu subsol, parter și un etaj.

Beneficiarii propun un procent maxim de ocupare a terenului de 25% și un coeficient de utilizare a terenului egal cu 2, la o înălțime maximă de 36 metri. Având în vedere acești indicatori urbanistici și ținând cont de suprafața parcelei, există un potențial de amenajare a câtorva sute de apartamente la o suprafață medie de 50 mp (cel puțin 300 de locuințe).

Planșa de reglementări urbanistice:

Deocamdată, proiectul se află într-o etapă incipientă de autorizare – Primăria a publicat proiectul de hotărâre privind aprobarea PUZ pentru consultare publică. Conform documentației, beneficiarii dețin suprafața de 9.808 mp din anul 2008, fiind vorba de un contract de vânzare-cumpărare de drepturi succesorale completat de un act adițional în 2012. În imediata apropiere a ansamblului imobiliar propus, municipalitatea a intrat recent în proprietate a peste 20 ha de teren. Autoritatea locală a anunțat deja că vrea să mențină funcțiunea industrială a zonei astfel că rămâne de văzut dacă proiectul propus de beneficiarii menționați mai sus va fi sau nu aprobat.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top