Connect with us

Blocurile cu 11 etaje, de lângă Selgros, intră în Consiliul Local

teren selgros
Selgros a contestat proiectul urbanistic

Investiții private

Blocurile cu 11 etaje, de lângă Selgros, intră în Consiliul Local

O modificare pe ultima sută de metri pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local (CL) din 27 iunie vizează aprobarea unei investiții imobiliare lângă Selgros. Este vorba despre un proiect despre care apix.ro a mai scris în trecut și care constă în ridicarea a patru blocuri cu 11 etaje între parcarea de la Selgros și râul Nicolina, la adresa bd. Poitiers 10. De remarcat că Selgros a contestat proiectul.

Amplasamentul investiției:

Proiectul urbanistic a primit girul Comisiei de urbanism a CL în luna ianuarie 2018, solicitarea investitorilor (Marius și Mihaela Gîrleanu) fiind depusă încă din decembrie 2017. Dezvoltatorii au la dispoziție o suprafață de aproape 5.300 mp. În PUZ au fost prevăzute două niveluri în subteran la fiecare imobil, alături de parter și 11 etaje.

Procentul maxim de ocupare al terenului este de 35%, în timp ce coeficientul de utilizare a terenului este egal cu 4. Astfel, dezolvatorii pot construi blocurile pe o suprafață de 1.852 mp, în timp ce circulațiile, aleiile și locurile de parcare vor ocupa 2.646 mp, iar spațiile verzi aproape 794 mp.

Având în vedere indicatorii urbanistici, există un potențial de a amenaja circa 350 apartamente cu o suprafață medie de 50 mp. În planul urbanistic sunt prevăzute 286 de locuri de parcare, iar 236 dintre acestea sunt în subteran.

Planșa de reglementări urbanistice:

După aprobarea investiției în CL, dezvoltatorii vor putea depune documentația pentru obținerea autorizației de construire.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top