Connect with us

Aviației: Opt blocuri cu 12 etaje (504 apartamente)

Zona spre Dancu va cunoaște o dezvoltare semnificativă în următorii ani

Investiții private

Aviației: Opt blocuri cu 12 etaje (504 apartamente)

Un nou proiect urbanistic de amploare este propus de un dezvoltator la Iași. CCI Construct Company SRL propune Primăriei un plan pentru construirea a opt blocuri, fiecare cu câte 12 etaje. În total, spune investitorul, vor fi amenajate 504 de apartamente și tot atâtea locuri de parcare. Blocurile vor fi construite pe str. Aurel Vlaicu 83 la circa un kilometru de Doi Băieți și în apropiere de Podul Sf. Ioan.

Amplasamentul investiției:

Zona de construire este acum predominant industrială, dar în apropiere sunt propuse și alte proiecte imobiliare ce vor transforma zona în una rezidențială. Cel mai cunoscut investitor din zonă este Construcții Hidrotehnice SA, ce are deja un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) aprobat în CL.

Citește și Turnuri cu locuințe, lângă Podul Sf. Ioan (Construcții Hidrotehnice SA)

CCI Construct are o suprafață de 14.617 mp și vrea un procent de ocupare a terenului de 50%, un coeficient de utilizare a terenului egal cu 3 (raportul dintre suprafața desfășurată construită și parcelă) și o înălțime maximă de 40 metri.

Blocurile vor avea fiecare câte 12 etaje și demn de menționat este că acest regim prevede măsuri suplimentare de securitate la incendiu impuse de Inspectoratul pentru Situații de Urgență, ceea ce înseamnă o investiție mai mare. Potrivit specialiștilor în urbanism de la Primărie, orice bloc de peste 11 etaje trebuie să respecte anumite norme ISU.

În următorii cinci ani, Primăria va repara calea de rulare a tramvaielor de pe str. Aurel Vlaicu și va asfalta carosabilul, fiind pregătit, în acest sens, un proiect european ce are finanțare asigurată.

Citește și Șapte tronsoane de bloc cu opt etaje pe Chimiei

Blocurile sunt legate două câte două, iar la str. Aurel Vlaicu figurează patru dintre acestea, fiecare cu un regim cu demisol, parter și 12 etaje. În spatele acestor blocuri sunt prevăzute celelalte patru imobile ce vor avea și un nivel în subsol. Investitorul vrea să amenajeze un loc de parcare pe fiecare apartament, respectiv 331 de locuri în subteran și 173 la nivelul solului.

Planșa de reglementări urbanistice:

Din totalul suprafeţei de 14.617 mp, parcajele supraterane vor ocupa 2.032 mp, spaţiile verzi vor pe 3.111 mp, circulaţiile auto pe 2.656 mp, parcuri de joacă pe 737 mp, iar suprafaţa aleilor pietonale va ajunge la 2.933 mp. În acelaşi timp, cele opt blocuri vor ocupa o suprafaţă de 3.080 mp. Deocamdată, planul urbanistic a fost lansat spre consultare publică, iar cei interesaţi de proiect pot trimite sesizări/recomandări Primăriei în termen de 10 zile de la afişare.

Inițiatorul acestui proiect mai este implicat în proiecte imobiliare în zone precum Păcurari, Nicolina și Bucium.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top