Connect with us

Turnuri cu locuințe lângă Podul Sf. Ioan

Halele vor fi demolate pentru a face loc blocurilor cu 9 etaje

Investiții private

Turnuri cu locuințe lângă Podul Sf. Ioan

Boom-ul imobiliar din ultimii 2-3 ani al Iașului continuă cu noi investiții de amploare. În hora dezvoltatorilor s-a prins și Construcții Hidrotehnice SA. Firma propune trei blocuri cu nouă etaje și patru cu cinci etaje. În total, șapte blocuri care pot găzdui până la 600 de apartamente.

Amplasamentul? Aproape de ieșirea din Iași, imediat după Podul Sf. Ioan, cu acces auto atât din Splai Bahlui mal stâng, cât și din str. Aurel Vlaicu și str. Sf. Ioan. Oficial, amplasamentul are adresa pe ultima stradă menționată.

Amplasamentul (marcat cu roșu)

Construcții Hidrotehnice SA are în proprietate un teren de 17.335 mp. Dezvoltatorul a solicitat de la Primărie un coeficient de utilizare a terenului de 2, respectiv un potențial de amenajare a 500 – 600 de locuințe. Dacă suprafața medie a unui apartament este sub 50 mp, atunci numărul locuințelor din cele șapte blocuri va crește. Înălțimea maximă propusă ajunge la 30 metri, iar procentul de ocupare a terenului este de 35%. În noiembrie anul trecut, Construcții Hidrotehnice a obținut un certificat de urbanism, dar cererea pentru aprobarea PUZ-ului a fost înaintată acum câteva săptămâni.

Pe teren acum se află un bloc de locuințe cu 4 etaje, restul suprafeței fiind ocupat de hale de depozitare

Deocamdată, Primăria a publicat spre consultare publică proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal propus de Construcții Hidrotehnice. După finalizarea consultării publice, proiectul va fi supus atenției Comisiei de urbanism și, ulterior, dacă nu sunt probleme, va ajunge pe masa consilierilor locali. Un vot favorabil în CL va determina și obținerea autorizației de construire.

Planșa de reglementări urbanistice

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top