Connect with us

Circa 40 de locuințe vor fi amenajate lângă Parcul Wilson

Investiții private

Circa 40 de locuințe vor fi amenajate lângă Parcul Wilson

O firmă propune Primăriei un bloc în zona Târgu Cucu. Ami Turing SRL are la dispoziție o suprafață de 795 mp, teren pe care l-a achiziționat în acest an. Blocul figurează la adresa str. Golia nr. 5.

Amplasamentul blocului (marcaj roșu)

Ami Turing SRL propune ca blocul să aibă două niveluri subterane, parter și trei etaje. Înălțimea maximă ajunge la 15 metri, ceea ce în general este aprobat pentru un imobil de locuințe cu patru etaje (3 metri/etaj) și parter.

Procentul de ocupare a terenului propus ajunge la 55%, în timp coeficientul de utilizare a terenului (raport dintre suprafața desfășurată construită și suprafața parcelei) ajunge la 2,9. Cu un astfel de CUT, există un potențial de amenajare a aproape 40 de apartamente (cam cât numără în mod normal un bloc cu 10 etaje) dacă suprafața medie a unei locuințe este de 50 mp. Dacă media este mai mică, atunci crește proporțional și numărul de apartamente.

Planșa de reglementări urbanistice:

Firma a început procesul de avizare a Planului Urbanistic Zonal (PUZ) imediat după ce a achiziționat terenul. În martie 2017 a primit un certificat de urbanism, iar în mai 2017 a primit undă verde de la Comisia tehnică de arhitecți de la nivelul Primăriei. Deocamdată, proiectul nu a fost discutat în Comisia de urbanism a Consiliului Local

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top