Connect with us

Ansamblu rezidențial în Manta Roșie, lângă fostul Dedeman

Blocurile vor fi ridicate vizavi de fostul Dedeman

Investiții private

Ansamblu rezidențial în Manta Roșie, lângă fostul Dedeman

Dezvoltatorii imobiliari „atacă” foste zone industriale pentru a construi blocuri de locuințe. După proiectul din Metalurgie, Construcții Hidrotehnice SA Iași propune municipalității un nou ansamblu rezidențial în Manta Roșie, vizavi de fostul Dedeman.

Amplasamentul blocurilor (marcaj roșu)

Profitabila companie ieșeană vrea să construiască patru blocuri, unul de șase și trei cu patru etaje. Primul bloc menționat se află la șos. Manta Roșie, iar celelalte trei sunt prevăzute în spate, în mod înșiruit. Potrivit planșei de reglementări urbanistice, ultimul bloc de patru etaje, cel spre marginea pădurii, are trei tronsoane.

Construcții Hidrotehnice SA are în proprietate o suprafață de 9.454 mp. Firma solicită un procent de ocupare a terenului de 30% și o înălțime maximă a blocurile de 22 metri cu un regim de înălțime subsol, parter și șase etaje. Ținând cont de indicatorii urbanistici propuși, ansamblul rezidențial ar putea găzdui între 200 și 300 de apartamente.

Planșa de reglementări urbanistice

Precum în cazul proiectului din Metalurgie, din apropierea Podului Sf. Ioan, Construcții Hidrotehnice a demarat procedurile de avizare pentru Manta Roșie tot la sfârșitul anului trecut. În mai 2017, proiectul a primit undă verde de la Comisia tehnică de arhitecți de la Primărie, iar compania a solicitat aprobarea planului urbanistic acum câteva săptămâni. Proiectul va putea fi implementat abia după obținerea autorizației de construire, ceea ce s-ar putea întâmpla până în primăvara anului viitor.

Cum arată acum zona:

Construcţii Hidrotehnice SA Iaşi este una dintre cele mai vechi companii ieşene, fiind înfiinţată în 1991. Anul trecut a avut un număr mediu de 194 de angajaţi, o cifră de afaceri de 26 milioane lei şi un profit net de aproape 800.000 lei, în creştere faţă de anii 2014 şi 2015.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top