Connect with us

Consiliul Local a dat undă verde la mai multe investiții

Un nou bloc va fi construit pe șos. Națională

Investiții private

Consiliul Local a dat undă verde la mai multe investiții

Consiliul Local (CL) a aprobat astăzi mai multe proiecte de investiții propuse de privați. Un prim aspect constă în faptul că proiectul privind construirea a două blocuri cu 10 etaje lângă Facultatea de Electrotehnică (despre care Apix.ro a scris AICI) a fost scos de pe ordinea de zi. Amintimcă că Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” și Institutul pentru Fizică Tehnică au contestat investiția în special în ceea ce privește regimul de înălțime și accesul auto la amplasament.

Proiectele aprobate sunt:

  • extinderea cu până la șase etaje a spațiului comercial din Podu Roș unde a funcționat magazinul Mercur Mary
  • construirea unui bloc (P+2E+M) pe suprafață de 488 mp care aparține unei persoane fizice (Alexandru Pascal) cu următorii indicatori urbanistici: H max = 12 m, POT max = 50% și CUT = 1,85. Amplasamentul se află pe str. Semnului nr. 16, iar inițiatorul proiectului a înaintat cererea de aprobare a planului urbanistic încă din luna februarie 2015
  • construirea unui lumânar (str. C. Negri nr. 44, Biserica Sf. Sava)
  • construirea a trei locuințe (străzile Bariera Veche nr. 16, Toma Săvescu nr. 27 și str. Ceahlău nr. 5A)

Tot astăzi, după ședința CL, a avut loc și o ședință a Comisiei de Urbanism, unde s-au discutat aproape 20 de planuri urbanistice zonale, asupra cărora vom reveni în zilele următoare. Important de știut este că CL a decis creșterea numărului de membri ai Comisiei de la 7 la 9. Hotărârea a venit în contextul în care PNL a luat decizia politică de a se abține la orice plan urbanistic intrat în avizare la municipalitate. Liberalii spun că vor reveni asupra deciziei în momentul în care Planul Urbanistic General va fi actualizat. Actualul PUG datează din 1999 și, în mod normal, ar fi trebuit să aibă o valabillitate de 10 ani, dar aceasta a fost prelungită succesiv prin hotărâri ale Guvernului, ultima de acest fel acordând termenul de 31 decembrie 2018 pentru aprobarea unui nou PUG.

În prezent, din Comisia de urbanism a CL fac parte Paul Boișteanu (PSD, președinte), Marius Aur (PSD, secretar), Gabriel Harabagiu (PSD), Traian Florentin Ciubotaru (PSD, membru nou), Gabriel Surdu (PSD, membru nou), Ciprian Bostan (PNL), Tudor Dornean (PNL), Radu Botez (ALDE) și Violeta Găburici (PMP).

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top