Connect with us

Zapodeanu, de neoprit: încă 28 de case pe Moara de Vânt

Terenul studiat prin PUZ

Investiții private

Zapodeanu, de neoprit: încă 28 de case pe Moara de Vânt

Latifundiarul Ioan Zapodeanu a primit girul Primăriei în acest an pentru 39 de vile în zona Lacului Aroneanu, pe Moara de Vânt. Potrivit informațiilor Apix.ro, un nou Plan Urbanistic Zonal (PUZ) propus de acesta vizează construirea a 28 de case pe o suprafață de 22.100 mp.

Terenul se află la limita sud-vestică a platoului, în apropiere de pădure, dar și de viitorul amplasament al Spitalului Regional de Urgențe (SRU). În proiectul de hotărâre publicat de Primărie nu există și o planșă de reglementări urbanistice, dar, conform informațiilor Apix.ro, Zapodeanu propune vile cu regimul de înălțime D+P+1E+M la o înălțime maximă de 9 metri. Procentul de ocupare a terenului este destul de redus (30%), în timp ce coeficientul de utilizare a terenului ajunge la 0,6 (raportul dintre suprafața desfășurată construită și parcelă).

Înainte de zona studiată prin PUZ-ul lui Ioan Zapodeanu, se construiesc în special blocuri P+3.

Suprafața de 22.100 mp este împărțită în 28 de parcele, fiecărei viitoare locuințe revenindu-i, în medie, aproape 800 mp. Consultarea publică pe proiect s-a încheiat acum două săptămâni, iar proiectul a primit deja undă verde de la Comisia de urbanism a Consiliului Local. Următorii pași vizează aprobarea PUZ-ului în CL și, ulterior, obținerea autorizației de construire.

De menționat că, cel mai probabil, având în vedere și celelalte proiecte derulate de latifundiar, intenția lui Zapodeanu este de a vinde individual fiecare parcelă cu indicatori urbanistici aprobați de către CL.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top