Connect with us

Galata: complex imobiliar mixt pe un teren de 16 ha

Terenul se află la limita administrativă a Iașului cu Miroslava

Investiții private

Galata: complex imobiliar mixt pe un teren de 16 ha

Un plan urbanistic zonal (PUZ) de amploare este propus Primăriei la limita administrativă a Iașului cu Miroslava. Zona este una în plină dezvoltare, iar cel mai mare proprietar de terenuri este firma Prime Proprietăți SRL, controlată de omul de afaceri Eusebiu Siminiceanu. PUZ-ul face referire la o suprafață de aproape 17 ha.

Amplasamentul investiției:

Proiectul este propus de Miroslava Development SRL, firmă unde sunt acționari Prime Proprietăți și Siminiceanu. Dezvoltatorul vrea împărțirea suprafeței în patru unități teritoriale de referință (UTR):

  • UTR 1: zonă mixtă – clădiri pentru dotări sociale, cultură, educație, sănătate, servicii, comerț; complex sportiv; locuințe colective; echipamente edilitare; mobilier urban specific; parcaje; rețea utilități
  • UTR 2: zonă locuințe colective
  • UTR 3: zonă locuințe individuale și colective mici
  • UTR 4: zonă locuințe individuale cu regim de construire continuu (înșiruit) sau discontinuu (cuplat, izolat)

În ceea ce privește înălțimea maximă a clădirilor, pentru UTR 1 și UTR 2 este propusă o înălțime de 24 m, pentru UTR 3 de 12 m, iar pentru UTR 4 de 7 m. Regimul de înălțime ajunge la 2, 3 și 5 etaje, în funcție de unitatea teritorială. De asemenea, procentul de ocupare a terenului va fi de maxim 40%, iar coeficientul de utilizare a terenului va fi egal cu 1,44.

Planșa de reglementări urbanistice:

Din planșă nu reiese în mod clar câte clădiri vor fi construite. De asemenea, cel mai probabil, beneficiarul PUZ-ului nu va fi și cel care va implementa proiectul. În ultimii ani, Prime Proprietăți SRL a vândut numeroase suprafețe de teren în zona Galata, în special la șos. Iași – Voinești, acolo unde au fost construite blocuri, iar alte proiecte sunt în curs de aprobare.

Omul de afaceri Eusebiu Siminiceanu este cunoscut pentru afacerile din domeniul imobiliar, el fiind implicat inclusiv în vânzarea fostei fabrici Nicolina.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top