Connect with us

Noi blocuri și o clinică medicală pe bd. Chimiei, lângă Grădinari

Zona de construire este acum preponderent industrială

Investiții private

Noi blocuri și o clinică medicală pe bd. Chimiei, lângă Grădinari

Fostul consilier local Cătălin Cristian vine cu nou proiect imobiliar în zona Aurel Vlaicu, în zona fostului abator. În luna mai, apix.ro a scris despre intenția acestuia de a construi hale de producție, de depozitare și spații de birouri. În vecinătatea acestui proiect, spre bd. Chimiei, firma Ecoedil Management SRL, condusă de fostul consilier, propune acum locuințe colective.

Citește și Americanii „atacă” o nouă zonă de dezvoltare a Iașului (Aurel Vlaicu)

Amplasamentul investiției:

Firma are la dispoziție o suprafață de aproape 6.000 mp, terenul fiind achiziționat în februarie 2018. Dezvoltatorul propune două unități teritoriale de referință (UTR): una destinată unor clădiri de servicii medicale, iar cealaltă locuințelor colective. În primul caz, este vorba despre imobile cu un regim de înălțime cu demisol, parter, patru etaje și un etaj tehnic. Înălțimea maximă a clădirilor este prevăzută la 20 metri.

Citește și Turnuri cu locuințe lângă Podul Sf. Ioan

În schimb, blocurile ar urma să aibă o înălțime maximă de 32 metri, cu un regim de demisol, parter, opt etaje și un etaj tehnic.

Accesul se va face atât din strada Aurel Vlaicu prin calea de acces, cât și dinspre bd. Chimiei. Parcajele se vor asigura integral pe lotul aflat în proprietate la cota parterului”, se arată în planșa de reglementări urbanistice. De menționat că, în cazul locuințelor colective, parcări vor fi amenajate și în subteran.

Citește și Ansamblu de blocuri cu 8 etaje în Zona Industrială

Din documentele puse la dispoziție de către Primărie nu este clar câte imobile vor fi construite.

Planșa de reglementări urbanistice:

Zona de construire are, în prezent, un caracter predominant industrial, dar, în viitor, principala funcțiune va fi cea de locuințe, în contextul în care sunt deja în autorizare mai multe planuri urbanistice zonale.

Tu știi în ce cartier stai?

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top