Connect with us

Un fost consilier local face spații de producție și birouri în Aurel Vlaicu

Noile clădiri vor avea 20 m, cât un bloc cu șase etaje

Investiții private

Un fost consilier local face spații de producție și birouri în Aurel Vlaicu

Un proiect privind construirea de hale de producție este propus într-o zonă care va deveni preponderent una rezidențială. Este vorba despre o zonă care are acum o funcțiune industrială, dar unde există la Primărie mai multe proiecte urbanistice privind construirea de ansambluri rezidențiale. Zona este cuprinsă între str. Aurel Vlaicu și Splai Bahlui mal stâng, în apropiere de blocurile ANL din Grădinari. Adresa amplasamentului este str. Aurel Vlaicu 78.

Amplasamentul investiției:

Investitorul este firma Ecoedil Management SRL, societate cunoscută pentru proiecte de dezvoltare imobiliară. Compania este condusă de Cătălin Cristian, fost consilier local PDL, cunoscut pentru mai multe proiecte imobiliare. În vecinătatea zonei de construire deținută de Ecoedil va fi ridicat un ansamblu cu 7 tronsoane de bloc, fiecare cu câte opt etaje (citește detalii despre acest proiect). De asemenea, în apropiere sunt blocurile ANL din Grădinari, iar în spatele acestora Primăria vrea să amenajeze în următorii 10 ani circa 288 de apartamente (citește detalii despre proiect). Planul urbanistic zonal pentru proiectul municipalității va fi aprobat chiar astăzi în plenul Consiliului Local, fiind programată o ședință extraordinară în acest sens.

Cătălin Cristian are la dispoziția pentru investiția sa o suprafață de aproape 4.000 m și propune extinderea unei clădiri existente, precum și construirea de spații care să adăpostează hale de producție, depozitare și birouri. Clădirile vor avea un regim de înălțime de parter și un etaj, dar înălțimea maximă va fi de 20 metri, adică cât un bloc de locuințe cu 5-6 etaje.

Planșa de reglementări urbanistice:

Deocamdată, proiectul urbanistic este în faza de consultare publică și urmează să facă obiectul unei dezbateri atât în Comisia de urbanism, cât și în plenul Consiliului Local.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top