Connect with us

Ansamblu de blocuri cu 8 etaje în Zona Industrială

Blocurile vor fi construite în bd. Chimiei

Investiții private

Ansamblu de blocuri cu 8 etaje în Zona Industrială

Un proiect urbanistic pentru construirea unui ansamblu rezidențial în bd. Chimiei, lângă blocurile Grădinari, va fi aprobat de consilierii locali în ședința din 30 martie. Principalul inițiator al planului urbanistic zonal (PUZ) este Armin Schneier, ce deține în co-proprietate un teren cu o suprafață de aproape 6.400 mp.

Amplasamentul investiției:

Potrivit proiectului de PUZ, planul investitorului este de a amenaja șapte tronsoane de bloc cu un regim de înălțime cu două niveluri în subteran, parter și opt etaje (înălțimea maximă – 28 metri). Schneier solicită plenului Consiliului Local (CL) aprobarea unui procent de ocupare a terenului de 35% și un coeficient maxim de utilizare a terenului egal cu 3 (raportul dintre suprafața desfășurată construită și suprafața parcelei).

În faza de consultare publică, niciun vecin nu a contestat proiectul, în condițiile în care, în vecinătate se desfășoară, în special, activități industriale. Blocurile vor fi ridicate pe o suprafaţă de 2.236 mp, în timp ce parcajele şi circulaţiile vor ocupa 1.278 mp, spaţiile verzi 1.917 mp, iar circulaţiile pietonale 958 mp.

Planșa de reglementări urbanistice:

Schneier a solicitat aprobarea unui proiect de PUZ toamna trecută, la câteva luni după ce a intrat în proprietatea terenului, el fiind moștenitor al unei familii de evrei. Terenul de 6.390 mp a fost câştigat în instanţă de către investitori (Armin Schneier, Keren Goldberg şi Limor Goldberg) în urma unui proces care a durat trei ani, decizia fiind dată de Tribunalul Iaşi în octombrie 2016.

Instanţa a recunoscut dreptul la proprietate în cazul unei suprafeţe totale de 53.272 mp, însă pentru cea mai mare parte a acestei suprafeţe, judecătorii au obligat Primăria să acorde despăgubiri întrucât terenurile sunt acum în proprietatea privată a unor firme cu activitate industrială (Metalochimice SA, Metaldistribuţie SRL etc.). Moştenitorii au intrat efectiv în proprietatea terenului liber de 6.390 mp în martie 2017, iar în luna noiembrie au solicitat Primăriei aprobarea planului urbanistic pentru construirea tronsoanelor de bloc.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top