Connect with us

Un dezvoltator cumpără bucată cu bucată parcul Ghica Vodă

Pe spațiul verde vor fi construite clădiri înalte

Investiții private

Un dezvoltator cumpără bucată cu bucată parcul Ghica Vodă

Spațiul verde din fața turnului UMF (fosta Universitate „Petre Andrei) va dispărea în câțiva ani. Acest lucru a devenit o certitudine încă de acum câțiva ani, având în vedere numărul mare de proprietari privați din zonă (circa 15 persoane fizice). Unul dintre proprietari este și Primăria Iași, dar municipalitatea a respins ideea unei răscumpărări a suprafețelor de teren deținute de privați pentru menținerea parcului, așa cum propusese un cetățean la o dezbatere publică de anul trecut din Sala Mare a instituției.

În schimb, omul de afaceri Cristin Zămosteanu „a pus ochii” pe teren și a început negocierile cu proprietarii pentru a cumpăra suprafețele. Inclusiv cu Primăria, cu care vrea să facă schimb de terenuri. Din zona cuprinsă între str. Anastasie Panu, str. Elena Doamna și str. Ghica Vodă, Zămosteanu vrea peste 4.000 mp, respectiv un total de cinci terenuri pe care municipalitatea le deține, dar care sunt „trupuri izolate” cuprinse între proprietăți private. La schimb, Zămosteanu oferă o suprafață de peste 6.600 mp în zona Teatrului Național, dar mai vrea și alte terenuri de la municipalitate, nu doar cele din parcul Ghica Vodă (citește detalii despre schimbul de terenuri propus de omul de afaceri).

Suprafețele de teren pe care le vrea Zămosteanu:

„În prezent suntem în negociere și cu alți doi proprietari de parcele din zona cuprinsă între str. Anastasie Panu – str. Elena Doamna – str. Ghica Vodă și sperăm ca, în circa doi ani, să reușim să dobândim un lot compact și suficient de mare pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar unitar așa cum am obișnuit piața imobiliară a Iașului în ultimul deceniu”, se arată într-o adresă a M.Chim, firma lui Zămosteanu, către Primăria Iași.

Societatea a adăugat că un număr mare de proprietari pe o zonă nu va avea „unitate decizională și potență financiară pentru sistematizarea verticală și orizontală a zonei” în conformitate cu reglementările urbanistice locale.

Zămosteanu explică oportunitatea schimbului de terenului și din perspectiva proiectului pe care să-l implementeze în imediata apropiere în perimetrul delimitat de străzile Elena Doamna, Albă și Pădurii, unde omul de afaceri, tot bucată cu bucată, a achiziționat, până acum, 6.414 mp. Și pentru acest proiect, Zămosteanu vrea mai multe terenuri de la municipalitate în suprafață totală de câteva mii de metri pătrați (citește detalii despre proiectul din zona străzilor amintite mai sus)

Schimbul de terenuri trebuia aprobat în ședința Consiliului Local din 30 martie, dar proiectul a fost amânat la solicitarea consilierilor PNL care au cerut mai mult timp pentru studierea documentațiilor.

Zona parcului (foto Reporteris):

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top