Connect with us

UPDATE. Colina Însorită: Opt blocuri noi cu 256 de apartamente

În imagine sunt primele blocuri construite pe platou

Investiții private

UPDATE. Colina Însorită: Opt blocuri noi cu 256 de apartamente

Pe una dintre cele dinamice zone de dezvoltare a Iașului – platoul Colina Însorită – continuă să se construiască noi locuințe. Un nou proiect, autorizat deja în luna martie, prevede amenajarea a 256 de apartamente în opt blocuri.

Platoul Colina Însorită:

UPDATE cu amplasamentul exact al blocurilor – marcaj roșu:

Proiectul aparține Oscar Eigo Group SRL, societate cunoscută pentru activitățile din zona restaurantelor. Oscar a obținut autorizația 274 din 12 martie 2018, conform unui raport prezentat de municipalitate cu privire la actele urbanistice emise în luna martie 2018.

În actul de autorizare se arată că Oscar are în proprietate o suprafață totală de 15.848 mp pe care a achiziționat-o în iunie 2017. Societatea a obținut un procent de ocupare de 25% și un coeficient de utilizare a terenului egal cu 1,3 (raportul dintre suprafața construită și parcelă). Autorizația a fost emisă în baza planului urbanistic zonal aprobat la nivelul Consiliului Local încă din anul 2005, atunci când a fost reglementată urbanistic întreaga zonă a Colinei Însorite pe o suprafață de aproape 15 hectare.

Investitorul vrea să construiască 256 de apartamente în opt blocuri cu un regim de înălțime demisol, parter, trei etaje și mansardă, după cum urmează:

  • 104 apartamente cu o cameră
  • 116 apartamente cu două camere
  • 36 apartamente cu trei camere

Blocurile vor fi de două tipuri, șase dintre acestea având câte 37 de apartamente fiecare (15 – o cameră, 16 – două camere, 6 – trei camere), iar două vor avea câte 17 apartamente (7 – o cameră și 10 – două camere).

Apix.ro a scris în mai multe rânduri despre platoul Colina Însorită și a estimat potențialul zonei de extindere spre Viticultori (vezi aici).

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top