Connect with us

Se poate și altfel: o firmă ridică blocuri și face spații verzi pe 40% din teren

Aceasta este zona de construire

Investiții private

Se poate și altfel: o firmă ridică blocuri și face spații verzi pe 40% din teren

Zona de platou din apropierea limitei administrative a Iașului cu Miroslava continuă să se dezvolte într-un ritm alert. Un nou proiect urbanistic a fost propus Primăriei de către o companie. Față de alte proiecte din zonă, în care diverși investitori construiesc bloc lângă bloc fără a asigura pe deplin și toate facilitățile necesare unui ansamblu rezidențial, planul urbanistic al firmei Sivco Rezidence SRL pare a fi unul mai „aerisit” – pe aproape 40% din suprafața terenului aflat în proprietate sunt propuse spații verzi.

Amplasamentul investiției:

Firma este una nouă pe piața Iașului, fiind înființată în iulie anul trecut. Sivco a propus municipalității construirea a două blocuri cu un regim de înălțime parter și trei etaje. Din planșa de reglementări urbanistice rezultă că societatea pune la dispoziție o suprafață generoasă de teren pentru a asigura realizarea unei noi străzi de legătură între șos. Iași – Voinești și aleea Ioanid Romanescu.

Din suprafața totală de 4.666 mp pe care o deține firma, blocurile vor fi ridicate pe un teren de 884 mp. În același timp, circulațiile auto și pietonale vor ocupa 1.440 mp, iar spațiile verzi 1.717 mp. Nu în ultimul rând, parcările vor ocupa 625 mp.

De asemenea, și înălțimea pentru blocuri este una potrivită pentru imobile cu patru niveluri – 12 metri.

Planșa de reglementări urbanistice:

Proiectul privind aprobarea planului urbanistic se află în etapa de consultare publică, iar lucrările vor putea începe abia după ce plenul Consiliului Local va aproba inițiativa și Primăria va emite autorizația de construire.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

To Top