Connect with us

Bucium: Trei blocuri cu 7 etaje, lângă ansamblul „I.C. Brătianu”

Terenul pe care va fi amenajat complexul imobiliar

Investiții private

Bucium: Trei blocuri cu 7 etaje, lângă ansamblul „I.C. Brătianu”

O companie de construcții a demarat procedurile pentru amenajarea unui nou ansamblu rezidențial în Bucium. Agim SRL are în proprietate aproape 5.000 mp cu ieșire la șos. Bucium, suprafața de teren fiind în apropierea ansamblului „I.C. Brătianu”.

Amplasamentul investiției:

Investitorul vrea să construiască cel puțin trei corpuri de clădire, iar regimul de înălțime propus este subsol, demisol, parter, șase etaje și un etaj tehnic, la o înălțime maximă de 33,50 mp. Un bloc de locuințe cu o astfel de înălțime maximă poate ajunge la 910 etaje (inclusiv casa liftului), ținând cont că municipalitatea aprobă 3 metri/nivel. În schimb, în ceea ce privește birourile, înălțimea unui nivel este de minimum 3,5 metri.

Față de regimul proprietăților învecinate, clădirile propuse sunt mult mai înalte. În general, regimul ajunge la parter și un etaj/două etaje.

Agim SRL propune construirea de locuințe colective și a unui incubator de afaceri. Din planșa de reglementări urbanistice rezultă că, cel puțin la nivelul solului, ar urma să fie amenajate 65 de locuri de parcare.

Din suprafața de 4.887 mp, Agim SRL propune construirea clădirilor pe 1.954 mp, în timp ce circulațiile, aleile și locurile de parcare vor ocupa 2.199 mp, iar spațiile verzi sunt prevăzute pe o suprafață de 733 mp.

Planșa de reglementări urbanistice:

Deocamdată, municipalitatea a publicat pe site-ul instituției proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal spre consultare publică. Cei interesați de proiect pot solicita consultarea întregii documentații urbanistice și, eventual, să formuleze recomandări/sesizări. Investitorul va putea începe lucrările după obținerea autorizației de construire în condițiile în care, în prealabil, proiectul va primi undă verde din partea Comisiei de urbanism și a Consiliului Local.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top