Connect with us

Iasicon pregătește o nouă investiție: blocuri în Moara de Vânt

Terenul Iasicon (fotografia este mai veche)

Investiții private

Iasicon pregătește o nouă investiție: blocuri în Moara de Vânt

Una dintre cele mai cunoscute companii de construcții din Iași pregătește o nouă investiție imobiliară. Este vorba despre Iasicon SA, iar amplasamentul este pe str. Timpului, zonă considerată făcând parte din cartierul Moara de Vânt.

Amplasamentul investiției:

Din informațiile apix.ro, Iasicon SA are o suprafață de teren de aproape 3.000 mp, cu deschidere atât la str. Timpului, cât și la DN24. Deocamdată, compania a obținut un certificat de urbanism pentru construirea de locuințe colective, act ce a stabilit necesitatea întocmirii unui plan urbanistic zonal. Astfel că, la acest moment, nu este disponibilă o planșă de reglementări urbanistice din care să putem afla care sunt cu exactitate intențiile companiei.

În schimb, apix.ro a studiat zona de construire din perspectiva noului Plan Urbanistic General (PUG) pentru a vedea ce posibilități are constructorul. În noul PUG, zona este definită drept una de „locuințe colective cu regim de înălțime mediu”, în condițiile în care regimul maxim de înălțime a fost stabilit la cinci niveluri supraterane la o înălțime maximă de 20 metri. Având în vedere indicatorii urbanistici maximi pentru zonă (POT 50%, CUT 2,5) și suprafața parcelei rezultă un potențial de amenajare a circa 100 de apartamente cu o suprafață medie de 50 mp.

După ce Iasicon va finaliza planul urbanistic zonal, documentația va fi supusă consultării publice și, ulterior, va intra în procesul final de autorizare la nivelul municipalității.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top