Connect with us

Șapte tronsoane de bloc cu opt etaje în Chimiei

În această zonă vor apărea blocuri cu opt etaje

Investiții private

Șapte tronsoane de bloc cu opt etaje în Chimiei

Un nou ansamblu rezidențial va fi construit pe bd. Chimiei, la jumătatea distanței între zona blocurilor Grădinari și Podul Sf. Ioan. Investitorii sunt trei cetățeni străini (Armin Schneier, Keren Goldberg şi Limor Goldberg), moștenitori care au obținut dreptul de proprietate în instanță asupra unei suprafețe de 6.390 mp. Terenul revendicat are, însă, peste 53.000 mp, dar pentru cea mai mare parte a acestei suprafețe moștenitorii au primit despăgubiri întrucât nu poate fi restituită în natură.

Amplasamentul ansamblului rezidențial:

Blocul, care va avea în jur de șapte tronsoane, va fi construit sub forma literei „H”. Regimul de înălțime propus este de două subsoluri, parter și opt etaje. Blocurile vor fi ridicate pe o suprafaţă de 2.236 mp, în timp ce parcajele şi circulaţiile vor ocupa 1.278 mp, spaţiile verzi 1.917 mp, iar circulaţiile pietonale 958 mp. Potrivit proiectului de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ), dezvoltatorii vor să amenajeze 310 locuri de parcare, 97% dintre acestea fiind prevăzute la cele două subsoluri ale imobilului. Înălţimea maximă propusă pentru imobil este de 26 metri.

Planșa de reglementări urbanistice:

Demn de menționat că întreaga zonă va deveni încet-încet una rezidențială. În apropiere de acest proiect, lângă Podul Sf. Ioan, Construcții Hidrotehnice este la un pas de a obține aprobarea Consiliului Local pentru construirea unui complex cu șapte blocuri: trei cu nouă etaje și patru cu cinci etaje. Fluxul APIX a relatat despre proiect AICI. Primăria a publicat raportul de informare care marchează încheierea consultării publice, iar documentația urbanistică va fi dezbătută în Comisia de urbanism și, ulterior, în Consiliul Local. Un alt proiect al Construcții Hidrotehnice, din Manta Roșie, se află în aceeași etapă de avizare. Puteți citi AICI despre blocurile care vor fi construite vizavi de fostul magazin Dedeman.

Citește AICI despre oferta de publicitate a fluxului APIX.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top