Connect with us

Terenul de la fosta berărie din Păcurari a fost scos la vânzare

zona hotel continental iasi
Terenul costă 3,15 milioane euro

Tranzacții

Terenul de la fosta berărie din Păcurari a fost scos la vânzare

Continental Hotels SA a renunțat la proiectul urbanistic din Păcurari din zona fostei berării. Pe OLX a fost publicat recent un anunț prin care terenul de 10.500 mp este scos la vânzare. Proprietarii solicită un preț de 300 euro/mp, respectiv 3,15 milioane euro pe întreaga suprafață.

Citește și Blocuri înalte și centre comerciale, lângă pasajul Băncilă

Amplasamentul terenului:

Citește și Turn cu 15 etaje lângă pasajul Băncilă

Apix.ro a anunțat încă din luna decembrie 2017 că societatea are în intenție vânzarea terenului. În septembrie 2015, Continental Hotels SA a obținut un certificat de urbanism pentru un plan urbanistic zonal ce prevede construirea unui centru comercial, amplasare panouri publicitare și semnale luminoase, împrejmuire, ziduri de sprijin, amenajare acces, parcări și circulații pietonale. Dar, în afară de acest act, Continental nu a mai obținut alte avize de la Primărie.

Citește și Proiecte noi lângă pasajul Băncilă: blocuri de locuințe

În anunțul publicat pe OLX, proprietarii invocă prevederile unui plan urbanistic zonal cu indicatori urbanistici ce permit construirea de blocuri cu până la 8 etaje, la un procent de ocupare de a terenului de 50%.

Terenul beneficiază de toate utilitățile, racordate chiar pe proprietate și se pretează pentru construirea clădire birouri, supermarket, ansamblu rezidențial locuințe colective”, se mai arată în anunț.

Citește și Ansamblul cu 263 de apartamente, din apropierea pasajului Băncilă, va fi gata anul acesta

De remarcat că terenul se află în imediata apropiere a suprafeței deținute de Dazz Group SRL. Această firmă are 4.447 mp și a scos terenul la vânzare la un preț de 400 euro/mp. În paralel, reprezentanții firmei au propus Primăriei un PUZ cu blocuri de până la 15 etaje, dar Comisia de urbanism a Consiliului Local nu a dat încă undă verde proiectului.

Citește și FOTO Planul de trafic pentru Păcurari

Singurul lucru pe care l-a făcut Continental Hotels SA cu terenul a fost să-l îngrădească și să adăpostească o haită de câini:

Tu știi în ce cartier stai?

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Tranzacții

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top