Connect with us

Păcurari: Turn cu 15 etaje lângă pasajul Băncilă

Zona pasajului Băncilă din Păcurari se va transforma radical

Investiții private

Păcurari: Turn cu 15 etaje lângă pasajul Băncilă

Un nou turn va fi ridicat în Păcurari, pe șos. Moara de Foc, imediat după pasajul Băncilă. În acest sens, Dazz Group SRL a propus un plan urbanistic zonal, imobilul fiind prevăzut cu 15 etaje. După numărul etajelor, turnul din Moara de Foc îl va depăși pe turnul propus de International Connection SRL (14 etaje) în capăt Păcurari, în dreptul rampei de ieșire a pasajului Canta (citește despre acest proiect). În schimb, turnul Dazz are 55 metri, în timp ce pentru celălalt turn a fost propusă o înălțime maximă de 62 metri. Spre comparație, Hotelul Unirea are o înălțime de 58 metri (vezi topul celor mai înalte clădiri din Iași).

Amplasamentul investiției Dazz (marcaj roșu):

În 2016, firma a propus un alt PUZ care prevedea construirea unui ansamblu cu cel puțin trei clădiri cu 4, 6 și 10 etaje (citește aici despre planul inițial). Procesul de autorizare nu a fost dus la bun sfârșit și, între timp, terenul de 4.446 mp a fost scos la vânzare cu o sumă de circa 1,8 milioane euro (citește detalii).

Din planșa de reglementări urbanistice propusă în noul PUZ nu rezultă clar câte corpuri de clădire va avea turnul, însă cert este că imobilul va avea două niveluri în subteran, parter și 15 etaje. Dezvoltatorul a propus un procent de ocupare de 50% și un coeficient de utilizare a terenului (CUT) egal cu 4 (raportul dintre suprafața construită și parcelă). De remarcat că, în noul Plan Urbanistic General, aflat în faza de aprobare, pentru zona unde este propus turnul Dazz, a fost stabilit un CUT de 10.

Terenul se învecinează cu amplasamentul fostei berării Zimbru. Acea suprafață este deținută de către Continental Hotels SA. Firma a obținut, în 2015, un certificat de urbanism pentru amenajarea unui centru comercial, dar nu a dus la capăt procesul de avizare a unui PUZ. Totodată, în apropierea investiției Daz, pe str. Niciman, se află un alt PUZ în faza de avizare: un imobil cu subsol, parter și 10 etaje, în lateralul clădirii Solomon, fosta Gelsor.

Planșa de reglementări urbanistice:

După cum se poate observa din planșă, dezvoltatorul propune o nouă stradă în nordul amplasamentului, dar acea arteră de circulație nu este pe terenul investitorului. În schimb, strada propusă dinspre șos. Moara de Foc spre noua arteră se află pe terenul care aparține Dazz Group.

Întreaga zonă din jurul pasajului Băncilă va suferi modificări importante în viitor, fiind foarte multe proiecte urbanistice propuse în diverse faze de avizare (citește mai multe detalii și despre alte proiecte din zonă).

În ceea ce privește turnul Dazz, deocamdată, proiectul este în faza de consultare publică, iar cei interesați pot studia PUZ-ul la sediul municipalității. După etapa de consultare publică, proiectul va ajunge pe masa Comisiei de urbanism.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top