Connect with us

Blocul cu opt etaje al Hotel Unirea va primi undă verde

Pe amplasament se află acum o clădire ce va fi demolată

Investiții private

Blocul cu opt etaje al Hotel Unirea va primi undă verde

Un proiect urbanistic propus încă de la mijlocul anului trecut de Complex Hotelier Unirea SA va fi aprobat la sfârșitul lunii martie de către Consiliul Local (CL). Este vorba despre construirea unui bloc de locuințe cu două niveluri în subteran, parter și opt etaje pe str. Prof. Dr. Doc. Dimitrie Mangeron, în spatele facultăților Universității Tehnice „Gh. Asachi”.

Amplasamentul investiției:

Investitorul are la dispoziție o suprafață de peste 1.200 mp și propune CL un procent maxim de ocupare a terenului de 50% și un coeficient maxim de utilizare a terenului egal cu 4 (raportul dintre suprafața construită desfășurată și parcelă). Blocul are prevăzut o înălțime maximă de 34 metri.

Complex Hotelier Unirea SA a început demersurile pentru autorizarea investiției încă din mai 2016, moment la care a primit un certificat de urbanism, act ce a stabilit necesitatea întocmirii unui plan urbanistic zonal. În schimb, solicitarea pentru aprobarea PUZ a venit în septembrie 2017.

În octombrie 2017 au fost înregistrate și unele sesizări, vecinii direct afectați reclamând regimul de înălțime (inițial, blocul avea 10 etaje) în raport cu media zonei (parter și două etaje).

Prin conținutul răspunsului formulat (de investitor, n.r.) s-a luat o atitudine serioasă și concretă față de opozițiile exprimate, însă se poate remarca lipsa de suport legislativ și real al susținerilor petenților, motiv pentru care se solicită aprobarea proiectului de PUZ în formatul susținut”, opinau, într-o manieră subiectivă, specialiștii în urbanism ai municipalității.

Cu toate acestea, în cele din urmă, investitorul a decis să reducă regimul de înălțime la opt etaje, conform proiectului de PUZ care va fi supus aprobării CL.

Planșa inițială de reglementări urbanistice:

Votul din CL este o formalitate astfel că, ulterior, investitorul va putea obține și autorizația de construire.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top