Connect with us

Manta Roșie: blocurile de 6 etaje, la un pas de autorizare

Blocurile vor fi construite vizavi de fostul magazin Dedeman

Investiții private

Manta Roșie: blocurile de 6 etaje, la un pas de autorizare

Ansamblul rezidențial de lângă fostul magazin Dedeman din Manta Roșie mai are un singur pas până la obținerea de construire. Investiție aparține Construcții Hidrotehnice SA, iar proiectul de plan urbanistic zonal a ajuns în ultima etapă de aprobare: plenul Consiliului Local (CL). Votul consilierilor va fi dat în ședința ordinară din 30 martie.

Amplasamentul investiției:

Construcții Hidrotehnice SA are în proprietate o suprafață de 9.454 mp. Firma solicită un procent de ocupare a terenului de 30% și o înălțime maximă a blocurilor de 22 metri cu un regim de înălțime subsol, parter și șase etaje.

Investitorul vrea să construiască patru blocuri, unul de șase și trei cu patru etaje. Primul bloc menționat se află la șos. Manta Roșie, iar celelalte trei sunt prevăzute în spate, în mod înșiruit. Potrivit planșei de reglementări urbanistice, ultimul bloc de patru etaje, cel spre marginea pădurii, are trei tronsoane.

La faza de consultare publică, proiectul urbanistic propus de Construcții Hidrotehnice SA nu a fost contestat de vreun vecin. Firma a primit certificat de urbanism în noiembrie 2016, dar solicitarea pentru aprobarea PUZ a fost formulată în octombrie 2017.

Planșa de reglementări urbanistice:

Construcții Hidrotehnice SA mai are în plan un proiect urbanistic important în Metalurgie (citește detalii).

După aprobarea în CL, vot ce este mai mult o formalitate, investitorul va putea obține autorizația de construire. Construcţii Hidrotehnice SA Iaşi este una dintre cele mai vechi companii ieşene, fiind înfiinţată în 1991. Anul trecut a avut un număr mediu de 194 de angajaţi, o cifră de afaceri de 26 milioane lei şi un profit net de aproape 800.000 lei, în creştere faţă de anii 2014 şi 2015.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top