Connect with us

Cum va arăta centrul de loisir de 1,5 ha din Șorogari

În această zonă va fi implementată investiția

Investiții private

Cum va arăta centrul de loisir de 1,5 ha din Șorogari

Proiectul urbanistic privind construirea unui centru de loisir în Șorogari a primit undă verde de la Comisia de urbanism. Investiția aparține omului de afaceri Cristin Zămosteanu, prin intermediul firmei Servrom SRL. Investiția este propusă la circa 2,2 km de amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgență, iar zona de construire are acces auto direct din bd. C.A. Rosetti (vezi detalii despre planul urbanistic al spitalului regional).

Citește și Blocurile lui Zămosteanu din Galata au fost aprobate

Amplasamentul investiției:

În planșa de reglemetări urbanistice publicată pe site-ul Primăriei nu sunt detaliate numărul de clădiri și amplasamentul acestora. În schimb, din informațiile apix.ro, planul omului de afaceri este de a amenaja cel puțin trei clădiri cu până la 6 etaje. Zămosteanu are în proprietate o suprafață generoasă de teren de aproape 16.000 mp și a solicitat un coeficient de utilizare a terenului de 2,5, ceea ce înseamnă că viitoarele imobile pot ajunge să aibă o suprafață construită de aproape 40.000 mp.

Vezi și Lucrările la blocurile de 11 etaje de lângă Palas încep în primăvară

Mai mult, omul de afaceri a solicitat un procent maxim de ocupare a terenului de 60%, respectiv amenajările pot fi făcute pe o suprafață de aproape 9.500 mp. Din informațiile apix.ro, centrul de loisir va cuprinde inclusiv terenuri de sport.

Citește și Moara de Vânt: plan de trafic și proiecte imobiliare

Planșa de reglementări urbanistice, așa cum a fost ea publicată pe site-ul Primăriei fără detalii:

Omul de afaceri va putea construi centrul de loisir doar după ce Consiliul Local va aproba planul urbanistic zonal al investiției și, ulterior, va obține autorizația de construire. Terenul lui Zămosteanu se află la circa 2,2 km de viitorul amplasament al Spitalului Regional de Urgență, iar principalul avantaj al suprafeței constă în faptul că are deschidere la bdul. C.A. Rosetti.

Citește și Zona centrală a Iașului unde vor fi construite cele mai înalte clădiri din oraș

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top