Connect with us

Posibil proiect lângă pasajul Băncilă: sute de apartamente

Investiții private

Posibil proiect lângă pasajul Băncilă: sute de apartamente

Un teren din zona pasajului Octav Băncilă a fost scos la mezat cu un preț de 400 euro/mp. Suprafața de teren are 4.447 mp și se afla în zona dintre fosta clădire Gelsor și pasaj. Din informațiile Apix.ro, proprietarul – firma Dazz Group – solicită un preț de 1,8 milioane euro.

Suprafața are un potențial semnificativ pentru construirea de locuințe – la circa 300 de metri de acest amplasament, spre capăt Canta, omul de afaceri Cristin Zămosteanu a ridicat două blocuri înalte de locuințe și are în construcție alte două.

Amplasamentul terenului (cu precizarea că imobilul dinspre pasaj nu este în proprietatea vânzătorului, dar acesta are tot terenul din jurul clădirii)

O diferență importantă între cele două amplasamente este dată de indicatorii urbanistici. În noul Plan Urbanistic General, aflat în faza de avizare, pentru amplasamentul scos la vânzare este stabilit un coeficient de utilizare a terenului egal cu 10 (raportul dintre suprafața desfășurată construită și parcelă). La un astfel de CUT, ar putea fi amenajate sute de apartamente.

În noul PUG, amplasamentul face parte dintr-o „zonă mixtă locuințe colective cu regim de înălțime înalt, cu activități comerciale și de servicii cu acces public dezvoltate la nivelurile inferioare sau în construcții independente”.

Cum arată zona: (în stânga se afla fosta clădire Gelsor)

Dazz Group a început, în 2015, un demers pentru aprobarea unui plan urbanistic zonal al cărui obiect consta în „construire locuințe colective, birouri și spații comerciale pe teren proprietate”. Se pare că, între timp, firma a renunțat la demers și a decis scoaterea la vânzare a terenului în ideea în care viitorul proprietar să propună propriul PUZ.

Amplasamentul se învecinează cu un teren care are o suprafață dublă, neocupată în prezent de construcții (Berăria Veche). Terenul este deținut de Continental Hotels SA. În septembrie 2015, firma a obținut un certificat de urbanism pentru „construire centru comercial, amplasare panouri publicitare și semnale luminoase, împrejmuire, ziduri de sprijin, amenajare acces, parcări și circulații pietonale”. Dar, de atunci, singura autorizație primită de către firma a vizat împrejmuirea terenului, fără a mai fi supus circuitului de avizare, cel puțin nu încă, a unui plan urbanistic zonal.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top