Connect with us

Peste 130 de locuințe vor fi amenajate lângă Palas

Vedere de pe Hotel Internațional spre zona de construire

Investiții private

Peste 130 de locuințe vor fi amenajate lângă Palas

Proiectul imobiliar al unui consilier local este pe cale de a obține autorizația de construire. Fost președinte al Comisiei de urbanism, Florin Boca va investi, printr-o firmă patronată oficial de către sora sa (Rafant Company SRL), în construirea mai multor clădiri în zona Splai Bahlui mal stâng.

Amplasamentul imobilelor:

Dezvoltatorul imobiliar are deja aprobat în Consiliul Local un plan urbanistic zonal pentru suprafața de peste 2.200 mp pe care o are la dispoziție pe std. Sf. Andrei. PUZ-ul a fost aprobat la sfârșitul lunii septembrie, iar, acum câteva săptămâni, Rafant a obținut certificatul de urbanism pentru construirea de locuințe colective.

Potrivit PUZ-ului, Rafant vreau construirea a trei corpuri de clădire: unul cu 7 etaje și două cu câte 5 etaje. Inițial, dezvoltatorul a propus un imobil cu 10 etaje și două cu un singur etaj. Planșa de reglementări urbanistice a fost modificată la solicitarea Comisiei Naționale a Monumentelor Istorice.

Vedere asupra zonei: (Google Earth, înainte de amenajarea std. Sf. Andrei)

Un bloc cu 7 etaje și unul cu 5 sunt prevăzute la std. Sf. Andrei, iar celălalt spre trecătoarea sf. Andrei. CL a aprobat următorii indicatori urbanistici: POT – 45%, CUT – 3,5, înălțimea maximă la 25,50 metri și regimul de înălțime – subsol, demisol, parter și 7 etaje. Indicatorii îi permit dezvoltatorului să amenajeze peste 130 de apartamente.

În ceea ce privește locurile de parcare, proiectul trebuie se respecte un minim de 90 de locuri (norme locale) având în vedere suprafața. De remarcat că 74 de locuri ar urmă să se fac în sistem multipark. Recent, Comisia de urbanism a CL a stabilit că nu va mai aproba niciun proiect imobiliar care propune sistem multipark din cauza faptul că dezvoltatorii, de fapt, vin cu o astfel de soluție pentru ca, ulterior, să schimbe destinația în spații de locuit.

Planșa de reglementări urbanistice:

Orice intervenție în zona prevăzută pentru construirea imobilelor trebuie făcută abia după obținerea certificatului de descărcare arheologică.

Citește AICI despre oferta de publicitate pe fluxul APIX.

 

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top