Connect with us

Noi blocuri de locuințe în zona centrală

Acum, zona are un regim mic de înălțime

Investiții private

Noi blocuri de locuințe în zona centrală

Două proiecte imobiliare cu locuințe colective vor fi implementate în zona străzii Albă. Unul dintre blocuri a primit deja girul consilierilor locali, iar pentru celălalt au început formalitățile de avizare.

Amplasamentele celor două blocuri: (cu negru e blocul autorizat deja)

Blocul autorizat deja se află pe str. Albă nr. 10, iar celălalt pe str. Mr. Irimia Popescu nr. 20, suprafețele de teren disponibile fiind comparabile (500 – 600 mp). Dezvoltatorii, două persoane fizice (Gabriel și Nicoleta Șurubaru), au obținut o decizie favorabilă pentru primul bloc în vara acestui an, iar pentru celălalt a fost emis recent un certificat de urbanism.

Primul bloc va fi amplasat pe o suprafață de 507 mp, cu un procent maximum de ocupare a terenului de 45%, un coeficient de utilizare a terenului egal cu 4 și un regim de înălțime demisol, parter și patru etaje la o înălțime maximă de 16 metri. Cel mai probabil, blocul de pe str. Mr. Irimia Popescu, aflat într-o fază incipientă de avizare, va avea parte de indicatori urbanistici comparabili.

Planșa de reglementări urbanistice pentru bloc de pe str. Albă:

Inițial, municipalitatea a avut rețineri în a aproba proiectul de pe str. Albă întrucât intenția declarată a Primăriei este de a amenaja un pasaj subteran care să facă legătură între bd. Anastasie Panu și bd. Tudor Vladimirescu. Însă, pasajul, cu o lungime comparabilă cu cea a pasajului Mihai Eminescu, nu va fi în linie dreaptă ci, în apropiere de noile blocuri ar urma să aibă un cot la dreapta și să aibă rampa de ieșire pe str. Mr. Irimia Popescu, unde, la actuala intersecție cu bd. Tudor Vladimirescu și str. Tătărași va fi amenajat un sens giratoriu.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top