Connect with us

Proiectul imobiliar de lângă Negruzzi, ultimul pas în autorizare

Randare pusă la dispoziția presei de către constructor

Investiții private

Proiectul imobiliar de lângă Negruzzi, ultimul pas în autorizare

Lucrările de construire a unui bloc de locuințe în zona Colegiului Negruzzi vor putea începe în primăvara anului viitor. Investitorii – Great Lakes Construction și Next Capital Investments – au un plan urbanistic zonal aprobat de Consiliul Local în vara acestui an, iar acum fac demersurile pentru obținerea autorizației de construire.

Amplasamentul blocului:

Dezvoltatorii au înaintat cererea pentru realizarea proiectului încă din luna octombrie 2015, dar avizarea acestuia a fost întârziată de protestele vecinilor. Locatarii blocurilor învecinate și-au arătat dezacordul pentru realizarea construcției și au invocat două mari probleme: stabilitatea versantului și accesul auto deficitar. Proiectul a fost discutat de mai multe ori în Comisia de urbanism și a primit, în cele din urmă, avizul în ciuda protestelor vecinilor.

La un moment dat, în luna iunie, proiectul pentru adoptarea PUZ-ului a fost introdus pe ultima sută de metri pe ordinea de zi a ședinței CL, dar unii locatari au aflat și au mers în ziua reuniunii la plen și au reușit să obțină scoaterea proiectului. Ulterior, în luna iulie, prin decizia 298, CL a adoptat PUZ-ul cu votul majorității consilierilor.

Vedere de ansamblu a zonei:

Dezvoltatorii au la dispoziție o suprafață totală de 2.246 mp după alipirea a trei parcele. Indicatorii urbanistici aprobați de CL vizează un bloc cu subsol, demisol, parter și patru etaje, dar fără a depăși la coamă clădirea învecinată care are un regim de înălțime P+3. Procentul maxim de ocupare a terenului a fost stabilit la 35%, în timp ce coeficientul de utilizare a terenului este egal cu 2,7 (raport dintre suprafața desfășurată construită și parcelă). De menționat că indicatorii se aplică la o suprafață real măsurată de 1.928 mp.

Având în vedere indicatorii aprobați, dezvoltatorii ar putea amenaja peste 80 de apartamente, calculul fiind făcut la o suprafață medie de 50 mp/locuință. Astfel, cu siguranță blocul va avea mai multe tronsoane, ținând cont de limitările la înălțime și de faptul că, în mod normal, un bloc cu 4 etaje are în jur de 16 – 20 apartamente.

În zona de construire este acum un spațiu verde:

Recent, dezvoltatorii au obținut un nou certificat de urbanism pentru investiție – cele trei parcele inițiale fiind alipite -, următorul pas fiind obținerea autorizației de construire.

Citește AICI despre oferta de publicitate a fluxului APIX.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top