Connect with us

Lunca Cetățuii: opt turnuri cu 12 etaje

Estimările arată că vor fi amenajate circa 1.500 de apartamente

Investiții private

Lunca Cetățuii: opt turnuri cu 12 etaje

Unul dintre cei mai importanți investitori în sectorul imobiliar își extinde cartierul recent construit. După ce a finalizat 14 blocuri și 20 de case în 2016, Cătălin Tudosă, un om de afaceri discret, a început construirea a opt turnuri cu 12 etaje în extinderea cartierului Vișoianu din Lunca Cetățuii.

La acest moment, este cel mai mare proiect imobiliar din zona Iașului care se află în implementare. Estimările arată că vor fi amenajate peste 1.500 de apartamente.

Turn din Lunca Cetățuii în construcție:

Noul proiect este situat la 1,7 km de capăt CUG, mai exact la intrarea în Lunca Cetățuii, după cum se arată în prezentarea de pe site-ul investitorului.

„Este cotat ca fiind cel mai mare proiect imobiliar – rezidențial din zona Moldovei. Cartierul se află la 70 m de stația pentru transport public în comun către toate zonele orașului Iași. Încă de la început am gândit acest proiect ca pe un mic oraș”, spune dezvoltatorul pe site-ul dedicat investiției.

Principala problemă a proiectului vizează accesul rutier spre oraș, iar investitorul a propus Primăriei Iași amenajarea unei noi străzi care să descongestioneze traficul de pe drumul Iași – Vaslui (prin spatele Fortus, peste calea ferată). În prezent, traficul se desfășoară în condiții dificile, deseori fiind create ambuteiaje.

În aproape toate zonele limitrofe Iașului, dezvoltatori imobiliari au demarat proiecte importante ce vizează construirea de blocuri sau cartiere de vile. Între Primăria Iași și autoritățile locale din comunele limitrofe nu există o colaborare din acest punct de vedere, iar consecințele le simt zilnic, în special, șoferii din Păcurari, Nicolina sau Bucium

Vom reveni asupra lor cu detalii.

Citește AICI despre oferte de publicitate a fluxului APIX.

 

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

To Top