Connect with us

Afacerea unui fost viceprimar: teren vândut cu 600 euro/mp

Schiță a proiectului propus inițial pe terenul vândut

Investiții private

Afacerea unui fost viceprimar: teren vândut cu 600 euro/mp

Fostul viceprimar Gabriel Surdu a vândut un teren în Copou cu 1,2 milioane euro. Profitul înregistrat de actualul consilier local, membru al Comisiei de urbanism, se ridică la peste 700.000 euro: în decembrie 2014, el a cumpărat terenul de aproape 2.000 mp cu aproximativ 500.000. Prețul de vânzare încasat de firma fostului viceprimar (Terramold Invest) a fost de 610 euro/mp, suprafața terenului fiind de 1.967 mp.

Unde se află terenul:

Terenul a fost achiziționat de firma Help Flux SRL, specializată în vânzarea de produse farmaceutice. Anul trecut, societatea a avut o cifră de afaceri de 13,4 milioane lei și un profit de 2,7 milioane lei.

În vara acestui an, Consiliul Local (CL) a aprobat pentru acest amplasament un Plan Urbanistic Zonal ce prevede construirea de locuințe colective, spații servicii și alimentație publică, spa, spații tehnice și spații anexe, extindere și mansardare construcție C2, parcare subterană și acces”. Inițial, fostul viceprimar a susținut că vrea să implementeze un proiect imobiliar în zonă, dar unele controverse din jurul inițiativei (demolarea parțială a unei clădiri, toaletarea unui salcâm – monument al naturii – cu excavatorul și lipsa de transparența din jurul proiectului) l-au determinat să renunțe. Gabriel Surdu a infirmat orice încălcare a legii în ceea ce privește demersurile pe care le-a făcut pentru amenajarea terenului.

Regimul de înălțime aprobat pentru clădirile care pot fi edificate pe teren este subsol, parter și trei etaje, ultimul nivel fiind retras.

În urmă cu mai bine de un an, demolarea parțială a unei clădiri a stârnit controverse în spațiul public:

Citește AICI despre oferta de publicitate a fluxului APIX

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top