Connect with us

Blocuri de 10 etaje, centre comerciale și birouri lângă pasajul Băncilă

Vedere spre terenul fostei berării Zimbru

Investiții private

Blocuri de 10 etaje, centre comerciale și birouri lângă pasajul Băncilă

În zona din jurul pasajului Băncilă, partea din Păcurari, vor fi implementate cel puțin trei proiecte imobiliare în următorii ani. Este vorba despre centre comerciale, blocuri de până la 10 etaje și clădiri de birouri. Apix.ro vă prezintă stadiul fiecărei inițiativă.

Legendă: marcaj roșu – fosta berărie Zimbru, marcaj albastru – teren Moara de Foc, marcaj verde – actualul parc Băncilă.  Imaginea este preluată și prelucrată de pe Google Earth, când pasajul Băncilă încă nu era realizat.

Cel mai avansat este proiectul de pe Moara de Foc, amplasat între limita fostei străzi Băncilă și clădirile de birouri de dinainte de stația Rompetrol (marcaj albastru pe harta de mai sus). Terenul se învecinează cu fosta berărie Zimbru și are o suprafață de 4.447 mp, fiind deținută de către Dazz Group SRL. Firma are un PUZ pentru construirea unui bloc de 10 etaje și a încă două imobile de 4 și, respectiv, 6 etaje. Una dintre problemele cu care se confruntă firma este faptul că are în proprietate și tot terenul din jurul unei clădiri vecine, până la limita fostei str. Băncilă. Clădirea vecină este, practic, un trup izolat intabulat pe numele unui alt proprietar care nu are cale de acces decât pe proprietatea Dazz Group.

„PUZ-ul este întocmit în vederea construirii unui ansamblu de birouri, locuințe, spații comerciale, spații prestări servicii pe teren proprietate privată persoană juridică și persoane fizice. Suprafața terenului studiat prin PUZ este de 4.447 mp”, se arată în proiectul de PUZ studiat de Apix.ro.

Conform sursei citate, procentul de ocupare a terenului este de 40%. Deocamdată, proiectul de PUZ este în fază de avizare. În ianuarie 2015 a fost obținut un certificat de urbanism, iar în prezent proiectul a ajuns pe masa Comisiei de urbanism care urmează să se pronunțe.

Pe terenul aferent fostei berării, Continental Hotels SA a obținut, în septembrie 2015, un certificat de urbanism pentru un plan urbanistic zonal ce prevede construirea unui centru comercial, amplasare panouri publicitare și semnale luminoase, împrejmuire, ziduri de sprijin, amenajare acces, parcări și circulații pietonale. Dar, în afară de acest act, Continental nu a mai obținut alte avize de la Primărie.

Nu în ultimul rând, tot în zona pasajului Băncilă ar urma să fie ridicate blocuri de 10 etaje pe actualul parc. Dreptul de proprietate privind parcul Băncilă face obiectul unei dispute juridice, dar, în prezent, el figurează în domeniul public al orașului, având o suprafață de aproape 3.500 mp. Însă, în noul PUG, terenul a fost inclus într-o „zonă mixtă de locuinţe colective cu regim de înălţime înalt, cu activităţi comerciale şi de servicii cu acces public dezvoltate la nivelurile inferioare sau în construcţii independente”.

Parcul Băncilă:

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top