Connect with us

Șase blocuri vor fi construite în Bucium

Terenul pe care vor fi construite cele șase blocuri

Investiții private

Șase blocuri vor fi construite în Bucium

Expansiunea imobiliară din Bucium continuă cu nou cartier de blocuri. Investiția este realizată de un dezvoltator, al cărui nume (Ștefan Luca) nu apare asociat cu un alt proiect imobiliar care să fi fost aprobat recent de către Primărie. Blocurile vor beneficia de aproape 50 de locuri de parcare.

Proiectul de hotărâre care va intra în dezbaterea plenului Consiliului Local (CL) a fost deja publicat pe site-ul municipalității.

Imobilele vor avea câte două etaje (înălțime maximă – 9 metri), iar suprafața de care dispune investitorul este de 3.643 mp (POT – 30%, CUT – 1,2). Dezvoltatorul a obținut certificatul de urbanism în noiembrie 2016, după ce a achiziționat terenul în luna septembrie. Construcțiile vor ocupa o suprafață de circa 860 mp, iar circulațiile auto și parcajele de 1.260 mp, în timp ce zona pietonală va fi de 320 mp. Nu în ultimul rând, suprafața spațiilor verzi va ajunge la 1.200 mp.

„Conform HCL 425/2007, rezultă un necesar de 35 de locuri de parcare. Acestea sunt asigurate atât la nivelul solului, cât și într-o parcare supraetejată astfel: la nivelul solului sunt amenajate 20 locuri de parcare în partea de sud a amplasamentului, iar în partea de nord, într-o parcare regim D+P, 28 locuri, rezultând un număr total de 48 de locuri de parcare”, se arată în PUZ.

Amplasare cartier nou de blocuri în Bucium (marcaj roșu).

În PUZ sunt detaliate și o serie de măsuri privind protecția mediului: plantarea de gazon pe spațiile neocupate de construcții, circulații și platforme, colectarea deșeurilor se va face în recipiente închise amplasate în interiorul parcelei pe o platformă betonată, iar apele pluviale din parcajele supraterane vor fi trecute prin separatoare de hidrocarburi, în timp ce apele din parcările subterane vor fi pompate către canalizarea de la nivelul străzii. „Colectarea și dirijarea spre separatoarele de hidrocarburi se va asigura cu rigole acoperite cu grătare din fontă”, se mai precizează în PUZ.

Investitorul a mai arătat că imobilele propuse nu afectează negativ relația cadru construit – cadru natural.

Cum vor fi amplasate cele șase blocuri (sursa: PUZ)

Planul urbanistic a fost întocmit de Arhitectis Trust SRL, iar șeful de proiect este arhitectul Ladislau Lăcătușu. Firma este cunoscută și pentru contractele pe care le-a derulat cu municipalitatea. Un important studiu făcut de această compania a vizat analiza celor cinci amplasamente pentru Spitalul Regional de Urgențe.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top