Connect with us

Top 5 cele mai scumpe terenuri din Iași scoase acum la vânzare

Zona Sadoveanu - Viticultori este un viitor pol de dezvoltare a Iașului

Utile

Top 5 cele mai scumpe terenuri din Iași scoase acum la vânzare

Fiecare teren dintre cele cinci suprafețe valorează undeva la trei milioane euro. Unele sunt în extravilan, iar altele sunt în intravilan. APIX a consultat site-urile de specialitate și vă prezintă cele mai scumpe suprafețe. De menționat că am exclus din top terenurile de la Fortus scoase la licitație de către casa de insolvență care se ocupă de valorificarea bunurilor fostului combinat.

Cel mai scump teren este în zona Copou – aleea Sadoveanu. Vânzătorul a apelat la o agenție imobiliară și nu oferă foarte multe informații asupra amplasamentului exact.

„Proiectul se vinde cu autorizație de construire în curs de eliberare și are următorii indicatori urbanistici: POT 30%, CUT 3, H – 33 m/ S+P+10E. Accesul este facil, atât auto cât și pietonal, având toate utilitățile la limita proprietății. În apropierea proiectului se află toate punctele de interes precum: mijloace de transport în comun, școli, grădinițe, supermarket etc.”, spune vânzătorul.

Imagine postată de vânzător:

Terenul are 35.000 mp, iar prețul de vânzare ajunge la aproape 5,3 milioane euro. Vânzătorul susține că există un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) aprobat care oferă posibilitatea de construire a unui ansamblu rezidențial cu șapte blocuri de locuințe compus din 1.500 de apartamente. Cel mai probabil, suprafața face parte din proprietățile pe care omul de afaceri Bogdan Cihodaru le deține în zonă. În 2006, dezvoltatorul a obținut un PUZ pentru o suprafață totală de peste 160.000 mp. În iulie 2017, unchiul său (Vasile Pomârleanu) a obținut un certificat de urbanism pe o parte din suprafața menționată.

Un alt doilea teren este scos la vânzare în Păcurari și are o valoare de 3,3 milioane euro. Suprafața este de 11.000 mp, iar vânzătorul spune că este terenul „este pretabil pentru dezvoltări rezidențiale conform PUZ inițiat spre aprobare”. Cu toate că zona descrisă de vânzător este Păcurari – Lukoil, imaginea postată pe site-urile de specialitate arată că terenul s-ar afla în apropiere de pasajul Octav Băncilă. Singurul teren liber cu o suprafață atât de mare din această zonă este cel care aparține firmei Continental Hotels și care se află în spatele benzinăriei Mol, fiind vorba despre fosta Berărie.

Lucrurile sunt ceva mai clare în ceea ce privește un teren de 20 ha scos la vânzare pentru suma de trei milioane euro. Vânzătorul, o persoană fizică, prezintă detaliat informații despre teren: se află în extravilan, în spate la Restaurantul „La Castel”.

Zona în care se află terenul:

„De preferat clienți cu viziune, e un teren cu un potențial imens, pantă lină…se poate construi ceva frumos!”, spune vânzătorul, care adaugă că terenul se întinde până aproape de bd. C.A. Rosetti. „Momentan, accesul se face pe lângă Restaurantul La Castel pe la ferma viticolă sau de pe C.A. Rosetti, fiind alee de la strada principală!”, a menționat vânzătorul. Suprafața totală ajunge la 206.200 mp.

În zona Metro, imediat după reprezentanța Toyota, pe partea dreaptă pe sensul de mers spre Lețcani, este scoasă la vânzare o suprafață de 50.000 mp. Pentru acest teren, proprietarul a întocmit un PUZ în scopul construcției unei hale „POT 60%, acces și acord de ieșire la drumul european, cu utilități”. Potrivit vânzătorului, suprafața de teren poate fi parcelată, dar nu se acceptă vânzarea unei suprafețe mai mici de 5.000 mp. Prețul de vânzare: 2,5 milioane euro. La același preț se vinde un teren lângă Arabesque, dar cu o suprafață mai mică: 25.000 mp. În acest caz, terenul se pretează pentru construcția unui magazin de bricolaj, showroom etc., în contextul în care accesul se face din drumul european.

Demn de menționat este și un teren vecin cu ERA Shopping Park (înspre Iași) de 12 ha și care se vinde cu 1,62 milioane euro.

Citește AICI despre oferta de publicitate a fluxului APIX.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Utile

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top