Connect with us

Proiect HCL: suprafețe minimale de spații verzi obligatorii pentru fiecare construcție

Spații verzi

Proiect HCL: suprafețe minimale de spații verzi obligatorii pentru fiecare construcție

Liberalii propun un proiect de hotărâre de Consiliu Local (CL) prin intermediul căruia vor aprobarea unor suprafețe minimale de spații verzi aferente tuturor categoriile de construcții existente. Proiectul a fost deja depus la secretariatul CL, dar rămâne de văzut dacă va intra efectiv în plen. Din acest punct de vedere, liberalii au o problemă: primarul Mihai Chirica le-a refuzat zeci de proiecte pentru a fi incluse pe ordinea de zi a ședințelor din ultimii trei ani și s-a ajuns la situația ciudată în care consilierii PNL au deschis proces în instanță pentru ca executivul să dezbată în plen și proiectele propuse de liberali.  

„Spațiul verde este supus continuu mai multor presiuni, generate cu precădere de interesul pieței imobiliare și dezvoltarea haotică a infrastructurii, ajungând să fie tratat cu indiferență, ori superficial și uneori chiar eliminat prin schimbarea destinației de folosință”, arată consilierul Răzvan Timofciuc în nota de fundamentare a proiectului de HCL.

Suprafețele minimale prevăzute în proiectul de hotărâre:

  • pentru construcţii administrative (Primării, Prefecturi etc.) vor fi prevăzute spaţii verzi cu rol decorativ şi de protecţie cu o suprafaţă de minimum de 15% din suprafaţa totală terenului.
  • pentru construcţiile de sedii: de partid, sindicate, culte, fundaţii, sedii birouri etc. şi construcţii financiar bancare vor fi prevăzute spaţii verzi cu rol decorativ şi de protecţie cu o suprafaţă de minimum 10% din suprafaţa totală a terenului.
  • Pentru construcţii comerciale vor fi prevăzute spaţii verzi şi plantate, cu rol decorativ şi de agrement în suprafaţă de minimum 5% din suprafaţa totală a terenului.
  • Pentru construcţii de cult vor fi prevăzute spaţii verzi şi plantate, cu rol decorativ şi de protecţie cu o suprafaţă dimensionată în funcţie de condiţiile impuse prin regulamentul local de urbanism, dar nu mai puţin de 10% din suprafaţa totală a terenului.
  • Pentru construcţii culturale vor fi prevăzute spaţii verzi şi plantate, spaţii de joc şi de odihnă în suprafaţă de minimum 20% din suprafaţa totală a terenului.
  • Pentru construcţii de sănătate – spitale, dispensare, alte unităţi vor fi prevăzute aliniamente simple sau duble, cu rol de protecţie şi parcuri organizate cu o suprafaţă de minim 15 mp/bolnav.
  • Pentru construcţiile: creşe, creşe speciale pentru copii, şi alte unităţi vor fi prevăzute spaţii verzi şi plantate cu suprafaţa de minimum 15 mp/copil.
  • Pentru construcţii şi amenajări sportive vor fi prevăzute spaţii verzi şi plantate de minimum 30% din suprafaţa totală a terenului;
  • Pentru construcţii de turism şi agrement vor fi prevăzute spaţii verzi şi plantate cu suprafaţa de minimum 25% din suprafaţa totală a terenului;
  • Pentru construcţia de locuinţe vor fi prevăzute spaţii verzi şi plantate, în funcţie de tipul de locuire, în suprafaţă de minimum 10 mp/locuitor;
  • Pentru construcţii industriale vor fi prevăzute spaţii verzi şi aliniamente cu rol de protecţie în suprafaţă de minimum 20% din suprafaţa totală a terenului.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Spații verzi

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top